Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому почали “латати” майдан Незалежності (ФОТО)

Напередодні головного державного свята у Хмельницькому, схоже, вирішили впорядкувати частину головного майдану міста, якому останнім часом так дісталося, що хмельничани досі згадують ці перипетії хто з іронією, хто з іншими емоціями.

Ні, про відрихтовування та камуфлювання дивних лабіринтів, зображених комунальниками в межах здійснення ремонтів за новітніми технологіями, які не всі хмельничани оцінили, але про які головний комунальник міста сказав, що “так нормально“, не йдеться.

Впорядковувати взялися зону біля пам’ятника “Віра. Надія. Любов”, раніше викладену плиткою. Стару здерли, натомість мають класти нову.

Про це свідчить огороджена строкатими стрічками територія ліворуч пам’ятника, навпроти нової фотозони, встановленої кілька тижнів тому з нагоди Дня Незалежності.

Її, до слова, одразу ж після встановлення в середині липня “протестував” перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Сергій Тюрін, зробивши фото на тлі.

А от хмельничани, схоже не дуже поспішають заселфитися біля нововстановленого майже місяць тому на майдані банера. Принаймні, купи фоточок з нової фотозони у соцмережах щось не видно.

Те, що майдан потребує ремонту, причому, капітального і нагально, говорилося вже не раз. Непрацюючі фонтани та місцями вибита плитка поблизу них, горбата пішохідна зона, майже вбиті дерева обабіч площі, топіарії у вигляді слонів, які мужньо борються за життя, та, схоже, програються цю битву (хоч і обіцяли їх цьогоріч порятувати), – працювати на майдані є над чим. Проте, більшість із того, що потребує втручання, кажуть, наразі коштує надто дорого для бюджету.

Тим часом ремонтні роботи розпочали на малопрохідній зоні майдану, яка, невідомо, наразі, чи й так потребувала ремонту. Проте, плитко-вкладальний фетиш, схоже, так захопив комунальників, що фігурними шматками нині у місті вимощують все, що бачать.

До прикладу, на тротуарі на вулиці Володимирській, неподалік одного з міських ЦНАПів і того ж таки майдану, замість викласти рівний асфальт, також кладуть плитку.

Чи будуть здирати плитку праворуч від пам’ятника, яка, візуально, не потребує втручання, та класти на її місце новішу, дізнаємося з часом. До 24 серпня не так багато часу залишилося.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook