Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці досі тривають роботи з ліквідації наслідків буревію

Протягом кількох днів, зокрема й у вихідні, у Кам’янці-Подільському тривали роботи з ліквідації наслідків негоди, яка пронеслася містом у четвер, 5 серпня. За цей час комунальні служби встигли зробити чимало роботи, проте не всі проблеми, яких завдав буревій наразі вирішені. Тож ремонтні бригади продовжують працювати у посиленому режимі. На ліквідацію деяких пошкоджень, завданих буревієм, у місті сподіваються отримати кошти з державного бюджету.

Про хід робіт у місті повідомили у міській раді Кам’янця. Так, за інформацією пресслужби, бригади РЕМу досі працюють над відновленням електропостачання, оскільки внаслідок буревію без світла залишилися майже всі села громади. В деяких населених пунктах постачання енергії відновили повністю, подекуди – роботи підходять до завершення.

У самому місті буревій пошкодив понад 3 кілометри мереж вуличного освітлення. Досі не працює частина підстанцій – 5 із 48.

Тривають також роботи з відновлення дахів, які зірвало вітром. Вже відремонтовано близько чотирьох десятків зірваних покрівель, проте уваги ремонтників ще потребує вдвічі більше дахів.

Спроба виділити кошти на ліквідацію стихії у міській раді Кам’янця закінчилася провалом. Під час останньої сесії, яка відбулася наступного дня після буревію, на розгляд депутатів представили питання про виділення 650 тисяч гривень, з них 500 тисяч – на придбання матеріалів для виконання поточного ремонту дахів будинків, що постраждали під час негоди, 150 тисяч – на ремонт мереж вуличного освітлення. Проте рішення у сесійній залі не набрало необхідної кількості голосів (20), попри те, що депутатів, присутніх на сесії було достатньо (24). “За” рішення проголосувало 18 міських обранців. Сесію перенесли на сьогодні, 9 серпня.

Крім того, внаслідок буревію у місті поваленими виявилися близько трьох сотень дерев. В першу чергу комунальники прибирали ті, які лежали на проїжджих частинах та перешкоджали руху транспорту.

Змило дощем понад 100 квадратних метрів бруківки. Наразі її вже поклали на місце, – повідомили у міській раді.

Найкоштовніший збиток, завданий негодою – зірваний дах на одній з башт Старої фортеці. Покрівлю не лише знесло повністю з Ласької башти, а й розкидало по території, пошкодивши при цьому дах пристінного корпусу. На те, аби ліквідувати проблему, завдану буревієм, доведеться витратити чимало коштів, які у міському бюджеті навряд чи вдасться знайти. Тож у місті сподіваються і чекають на допомогу держави. Як повідомляють місцеві ЗМІ, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував голові Хмельницької ОДА Сергію Гамалію оперативно підготувати документи для отримання фінансування даху башти з резервного фонду.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook