Новини
Бізнес

Проєкт «Сімейні молочні ферми» взяв участь у святкуванні дня громади на Хмельниччині

Команда проєкту «Сімейні молочні ферми» взяла участь у святі «Подільська підкова», організованому з нагоди шостої річниці з дня створення громади в місті Дунаївці Хмельницького району. Захід відбувався у ці вихідні на локації «Братенький ярок» поблизу села Дем’янківці. 

Під час свята його гості мали змогу відвідати зокрема намет з демонстраційним обладнанням для сімейної молочної ферми, отримати консультації спеціаліста та ознайомитись з умовами допомоги від проєкту щодо відкриття власної молочної ферми.

Також на заході була представлена продукція крафтової сироварні, що розташована на одній з сімейних молочних ферм у Рівненській області.

Як зазначають у пресслужбі проєкту «Сімейні молочні ферми», він активно розвивається на Дунаєвеччині. Так, в місцевому ОТГ розташовані чотири ферми, які співпрацюють з проєктом. Це господарства з наступних сіл: Кривчик, Ліпини, Гірчична, Чимбарівка.

В цілому станом на 10 серпня 2021 року участь в проєкті «Сімейні молочні ферми» беруть 108 господарств з 10 регіонів України. Найбільше ферм – з Хмельницької (34 ферми), Рівненської (21) та Волинської (17) областей. Крім західних регіонів, вже є перші ферми, які приєдналися до проєкту «Сімейні молочні ферми» зі східних і північних областей України, а саме з Полтавської (4 ферми) та Сумської (1 ферма) областей.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook