Новини
Інфраструктура

Ані дня без коня: у Славуті встановили ще один символічний артоб’єкт

Скульптури, виготовлені в рамках II Міжнародного етнофестивалю “Колодар” продовжують переселятися на вулиці Славути. Після першої, не дуже вдалої, спроби розмістити скульптури коників біля міської ради, влада міста не облишила своєї ідеї популяризувати символ міста, заразом прикрасивши його та створивши нові локації для туристів та любителів селфі. Тож нові скульптури коней з’являються на вулицях міста чи не щодня.

Розмальований квітами кінь, виготовлений для етнофестивалю, від п’ятниці прикрашає одну з клумб міста, розташовану в районі перехрестя вулиць Церковна та Соборності.

Сьогодні ж ще одну скульптурну композицію, що складається з фігур коня та лошати, виготовлених із заліза, встановили в районі перехрестя вулиць Ярослава Мудрого та Садової. Її автор – місцевий майстер Артем Вольський.

Відсканувавши QR-код на скульптурі, можна дізнатися ще трохи про історичні об’єкти Славути, а саме: Меморіальний комплекс «Поле пам’яті», міський Палац культури (у минулому – Будинок Червоної Армії, Гарнізонний Будинок офіцерів), Пам’ятний знак на місці масового знищення єврейського населення в Славуті, казарми дивізії (у роки II Світової війни – один із бараків Грослазарету-301) тощо.

У міській раді сподіваються, що новий артоб’єкт сподобається славутчанам та гостям міста та переконливо просять дбайливо ставитися до чужої праці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook