Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому коштом інвестора планують модернізувати вуличне освітлення

На 69 вулицях обласного центру планують замінити старі світильники, встановивши нові та сучасні. Таким чином у місті частково модернізують мережу зовнішнього освітлення, не витративши при цьому бюджетних коштів. Принаймні, так зазначили у Хмельницькій міській раді за результатами засідання виконавчого комітету.

У повідомленні пресслужби міськради також зазначено, що місто планує закупити енергосервіс та затвердити базовий рівень споживання електроенергії за останні три роки.

Довідка: Енергосервіс – це комплекс заходів, спрямованих на економію коштів шляхом підвищення ефективності використання енергоресурсів. До таких заходів можна віднести все: від простої заміни лампочок на більш економні до зовнішнього утеплення стін тощо.

Щодо модернізації системи мереж освітлення вулиць, то, за словами директора Хмельницького КП “Міськсвітло” Валерія Пекарського, коштом інвестора в обласному центрі мають замінити старі газорозрядні світильники на нові, енергозберігаючі, типу LED. Завдяки цьому споживання електроенергії має стати більш економним.

Загалом на 69 вулицях Хмельницького планують замінити понад 3 тисячі світильників. Окупитися цей проєкт має протягом 7-8 років. На яких саме вулицях мінятимуть світильники, у міськраді не уточнили.

Нагадаємо, вже не вперше у Хмельницькому покращують інфраструктуру, не витрачаючи кошти з бюджету громади. Так, зокрема, на початку року міський голова презентував громаді новий сквер-бульвар на вулиці Свободи, який облаштували коштом приватного підприємця. Згодом ця відпочинкова зона не раз і не два ставала темою для обговорень серед хмельничан.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook