Новини
Славутська міська

Скульптуру життєрадісного коня з ліхтариком встановили у сквері Славути

У місті триває “конячий бум”, в рамках якого на вулицях розміщують скульптури, що уособлюють собою символ міста та є витвором рук місцевих майстрів. Останнім часом чи не щодня на вулицях Славути з’являються нові артоб’єкти, які мають, за задумом влади, забезпечити комфортні умови перебування громадян в громадських місцях та зонах відпочинку.

Черговий витвір рук місцевого майстра Миколи Мельничука встановили днями у скве­рі на ро­зі ву­лиць Бог­да­на Хмель­ницько­го і Да­ни­ла Га­лиць­ко­го. Кінь не простий, як-то кажуть, а з історією, точніше, з легендою, яку написав письменник та дослідник геральдики Валерій Напиткін.

Повністю легенду можна прочитати, відсканувавши традиційний QR-код, який є на всіх артоб’єктах, що їх розміщують на вулицях Славути.

За задумом автора скульптури, кінь свідомо виготовлений таким чином, аби змусити славутчан посміхатися, подивившись на нього. Що до ліхтарика, який тварина тримає у руці, то електричний кабель до нього підвели “через те місце у скуль­пту­рі, як за­ве­де­но у на­шо­му міс­ті”. Принаймні, так пояснив Микола Мельничук журналістам видання “День за днем“.

Нагадаємо, за останній тиждень це вже третя скульптура і четвертий новий кінь, що з’явилися на вулицях колишнього райцентру. Раніше містяни вже побачили та оцінили розмальованого коня на перехресті вулиць Церковна та Соборності, а за кілька днів скульптурну композицію з коня та лошати встановили в районі перехрестя вулиць Ярослава Мудрого та Садової.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook