Новини
Білогірська селищна

На Шепетівщині перед школярами відкрила двері школа-довгобуд

Увійти 1 вересня у двері нової школи у селі Залужжя Шепетівського району мріяли ще батьки нинішніх першокласників. Проте урочистої події довелося чекати довгих 32 роки. Саме стільки часу знадобилося на те, аби нарешті завершити будівництво Залузького ліцею, в якому відтепер навчатимуться діти з 10 сіл

Навчальний заклад розрахований на 260 учнів. Вчора, 1 вересня, за парти сіли 180 дітей. У ліцеї для комфортного навчання дітей є сучасні класи, харчоблок, спортивна та актова зала.

Під час будівництва врахували також вимоги до інклюзивності приміщення – тут облаштували пандуси та збудували спеціальний ліфт для дітей з обмеженими можливостями.

У приміщенні передбачили також місце для найменших – тут розташували дитсадок, розрахований на 15 діток.

Школярів з навколишніх сіл (а це, крім Залужжя, – Корниця, Шельвів, Вікентово, Коритне, Надишень, Вікнини, Дзвінки, Ювківці та Двірець) у ліцей підвозитиме один з двох шкільних автобусів, які отримали у Білогірській громаді.

На будівництво навчального закладу протягом трьох років (з 2017 по 2020) пішло 39,9 млн грн, з яких 34,1 млн грн – кошти ДФРР, 5,8 млн грн – з місцевого бюджету.

Нагадаємо, у Шепетівському районі школа у Залужжі – друга, будівництво якої тривало понад три десятки роки. Першу, у селі Корчик, після тривалої епопеї з будівництвом, відкрили минулого року наприкінці серпня.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook