Новини
Події

Дві нові школи відкрили на Хмельниччині

Реконструйовані школу та стадіон у Сатанові, а також новозбудований навчальний заклад-довгобуд у селі Корчик відкрили на Хмельниччині.

З робочим візитом в область завітав міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Під час візиту Олексій Чернишов взяв участь у відкритті у Сатанові оновленої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Навчальний заклад, багато з приміщень якого були непридатними для навчання, давно потребував реконструкції.

Надалі школярі Сатанівської громади навчатимуться у сучасній школі. Харчуватимуться вони у новій їдальні на 280 місць, а вчитимуться у класах, оснащених інженерними мережами та сучасними комп’ютерними технологіями. Трудові навички освоюватимуть у нових шкільних майстернях.

В робочій поїздці міністра супроводжували представники керівництва області та обласного осередку партії «Слуга народу» на чолі з його головою – народним депутатом Сергієм Мандзієм.

Крім оновленого навчального  закладу мешканці Сатанова відтепер мають і реконструйований шкільний мультифункціональний спортивний майданчик площею 924 кв. м., де можна проводити  заняття з мініфутболу, баскетболу, волейболу та тенісу.

Підійшла до свого логічного завершення й історія зі школою-довгобудом у селі Корчик Шепетівського району. Її будівництво тривало протягом 30 років. Протягом трьох десятиліть в очікуванні нового приміщення освітнього закладу  діти змушені були навчатися у старих, непристосованих, навіть аварійних будівлях. Надалі 200 дітей з Корчика та трьох ближніх сіл вчитимуться у новій сучасній та зручній школі.

Під час візиту на Хмельниччину Олексій Чернишов зазначив, що радий бачити, як у рамках програми «Велике будівництво» змінюється інфраструктура країни. Також міністр подякував депутатам всіх рівнів та місцевим адміністраціям за злагоджену роботу, завдяки якій 1 вересня діти вперше переступлять пороги оновлених навчальних закладів.

Сергій Мандзій зазначив, що згідно з програмою «Велике будівництво» на Хмельниччині цього року має бути відремонтовано або збудовано 7 шкіл, два дитсадки, 10 приймальних відділень лікарень, сім спортивних об’єктів та близько 300 кілометрів доріг.

«Частину цих об’єктів вже здано в експлуатацію, – зазначив народний обранець, – кілька об’єктів буде здано найближчим часом. Ми бачимо, що програма реально працює, такого масштабного ремонту наша область не бачила вже давно. Хмельницький обласний осередок партії «Слуга Народу» максимально сприятиме тому, щоб програму було виконано на 100%».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter