Новини
Здоров’я

В молодших учнів хмельницького НВО №1 виявили симптоми отруєння

За інформацією головної лікарки Хмельницької інфекційної лікарні, попередньо встановлено діагноз “харчове отруєння” у 5 дітей. Керівництво школи та влада поки що ситуацію не коментують. Хмельничани ж у коментарях пишуть, що схожі симптоми виявили і в інших дітей.

По допомогу до лікарів міської інфекційної лікарні звернулися вчора, 7 вересня, батьки дітей віком 5-6 років, котрі відвідують навчально-виховний комплекс №1, що на Старокостянтинівському шосе. Після огляду, чотирьох дітей госпіталізували. Батьки ще однієї дитини відмовилися лікувати її в медичному закладі.

За словами головної лікарки закладу Оксани Піддубної, зверталися батьки зі скаргами на погане самопочуття дітей ввечері та вночі.

Попередній діагноз – харчове отруєння. Госпіталізовані діти перебувають в стані середньої важкості. Обстеження тривають, – прокоментувала журналістам ВСІМ очільниця медзакладу.

Як зазначено в інформації видання, коментарів від керівництва НВО №1 та представників департаменту освіти та науки міськради журналісти поки що не почули.

У коментарях до новини хмельничанин написав що “можливо це не отруєння, а ротавірусна інфекція, бо сьогодні в інших діток, що не відвідують школу, такі ж ознаки”.

Такий варіант інша хмельничанка спростовує:

Робили вдома тест – негативний.У кожному класі хворі діти.

Те, що дітей, які мають симптоми отруєння, набагато більше, ніж 5 пишуть і інші містяни та нарікають на якість приготування їжі:

Нас майже половина класу злягло!!!!В КЛАСІ 34 ДИТИНИ! 

От тобі і меню від Клопотенка, мій вчора прийшов додому 4 клас, і сказав що такої гидкої їжі ще не їв.

То не меню таке, то так готують може

Раніше не жалівся, а то дали кашу і як малий сказав “якусь дивну рибну котлету”)

Я бачила на відео ту кашу, що подали в їдальні. Не їла б її ніколи.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook