Новини
Суспільство

Два погляди на естетику Проскурівської показали у Хмельницькому (ФОТО)

У міській раді розповіли про позитивні зміни та перетворення, які відбулися на головній пішохідній вулиці Хмельницького після того, як у місті почав реалізовуватися проєкт “Оголені”. Хмельничани ж зі свого боку, додали в бочку меду свою ложку дьогтю та показали на прогалини, які би варто було усунути, аби вулиця дійсно стала естетично привабливою.

Дизайн-код вулиці Проскурівської в обласному центрі затвердили у 2020 році. Ним, зокрема, визначено, як мають виглядати стіни історичних будівель, в яких наразі розташовані різноманітні заклади, здебільшого приватні, та вивіски над ними. Наполеглива робота з бізнесом, за словами директорки Агенції розвитку міста Лесі Герасимчук, потроху дає свої плоди. Тож пішохідна вулиця у центрі міста, вздовж якої розташовані кілька десятків історичних споруд, потроху перестає бути схожою на яскраву пташку колібрі, пір’я якої виграє розмаїттям кольорів, а вивіски над низкою закладів вже не так ріжуть око перехожим.

Світлини з серії “Було – Стало” поширили днями на сторінці у Фейсбук Хмельницької міської ради. На них показали, як виглядали понад десяток історичних будівель до затвердження дизайн-коду, та як вони виглядають після того, як їх почали приводити до єдиного стандарту.

Проте працювати на Проскурівській ще є над чим. І не лише там. Нещодавно в Агенції розвитку розповіли про новий фотопроєкт, який показав хмельничанам недоречні речі на “тілі” Хмельницького, до яких ми так звикли, що, схоже, перестали вважати виокремлювати їх із загальної картини.

Та й хмельничани потроху вчаться бачити зайве та недогуле (на їхню думку) на вулицях міста. Тож, зі свого боку, креативні містяни пройшлися тією ж Проскурівською та прилеглими вулицями. І показали свій погляд на естетику центру міста, доповнивши світлини іронічними написами.

До слова, щодо цієї світлини у декого з хмельничан є питання, оскільки кіоск преси виконаний у затвердженому дизайн-кодом стилі.

Що ж до магазину “Технопростір” на початку Проскурівської, то, як розповіла Леся Герасимчук під час презентації мобільного додатка, який “роздягає” історичні споруди у Хмельницькому, його власники мають намір долучитися до реалізації проєкту “Оголені”, та привести свій заклад у відповідність до затвердженого дизайн-коду вулиці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook