Новини
Суспільство

У Хмельницькому намагалися вкрасти електросамокат у день запуску системи їх прокату

Кікшерінг (Kick sharing) – сервіс з оренди, спільного використання самокатів – у Хмельницькому запрацював сьогодні, 10 жовтня, і хтось із хмельничан уже встиг відзначитися та показати себе у всій “красі” виховання, спробувавши поцупити транспорт, котрий, здавалося б, залишили без нагляду на тротуарі. Щоправда, спроба виявилася невдалою. Злодюжку поки що не знайшли, а самокат повернули власнику.

Після повідомлення про запуск системи прокату популярного у Хмельницькому виду транспорту, напевно, у багатьох хмельничан однією з перших промайнула думка: як швидко хтось спробує “приробити ноги” двоколісному? “Хтось” не змусив себе чекати. Буквально за декілька годин у соцмережах вже повідомили про спробу крадіжки.

За словами власника сервісу Олександра Кириченка, клієнт припаркував самокат неподалік тротуару. Через пів години в базу даних надійшло сповіщення про переміщення транспорту без його розблокування й оплати. За лічені хвилини працівники прибули на місце та знайшли двоколісного в кущах складеним та прикиданим гіллям. Ймовірно, готувались до крадіжки,повідомляють у спільноті Хмельницький LIVE.

На місце події викликали поліцію.

Хмельничани ж відреагували на новину так:

Аборигенів не привчиш до цивілізації !!!))))) 21-ше століття не для бидла… бидло його не розуміє.

Вони ще не роздуплились, де gps стоїть.

Я і не здивована навіть.

Не довго ті самокати тут поїздять.

Аналогічна система прокату електросамокатів запрацювала сьогодні й у Кам’янці-Подільському. Кам’янчани, обговорюючи новину, більше переймаються за здоров’я тих, хто спробує кататися на цьому транспорті вулицями міста, які, на думку місцевих мешканців, не дуже пристосовані для двоколісних. А дехто сплутав приватний бізнес з громадським транспортом та дорікнув міському голові за те, що

на самокати міський голова гроші знайшов, а щоб налагодити роботу маршруток, особливо #1, це є для нього велика проблема, а людям немає як добиратися на роботу і з роботи особливо в час пік .

Як це працює

Щоб скористатися сервісом, потрібно:

  • встановити додаток з Play Market або App Store
  • зареєструватися або зайти в існуючий акаунт
  • знайти найближчий самокат на карті та просканувати QR-код на рулі
  • почати рух
  • завершити поїздку та залишити транспорт в будь-якому дозволеному місці на карті (край тротуару, аби не заважати проходу пішоходів, в зоні виділеній синім кольором)
  • прикріпити два фото самокату через додаток.

Коштує таке задоволення: 19 грн розблокування + 2 грн за 1 хв. У Кам’янці розблокування коштує дешевше – 10 гривень. Ціна за хвилину – та сама.

Самокат у Хмельницькому можна зарезервувати, скориставшись паузою. Вартість – 1 грн за хвилину.

Стоянки прокатних електросамокатів зафіксували на декількох локаціях у місті.

І на думку хмельничан, і на думку кам’янчан таке прокатне задоволення – не з дешевих. Можливо, саме тому хтось і намагався обійти систему. Цікаво, скільки ще буде таких бажаючих покататися “на халяву” або привласнити собі чуже майно?

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook