Новини
Кримінал

У Хмельницькому намагалися вкрасти ще два прокатних електросамокати

Один електросамокат намагалися вивезти якомога далі від місця стоянки на автомобілі, інший – сховати на даху будинку. В обох випадках транспортні засоби знайшли та повернули власнику. Особу одного з викрадачів встановили. Йому може загрожувати до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, система кікшерінгу запрацювала у Хмельницькому 10 жовтня, і в перший же день її роботи один з електросамокатів намагалися вкрасти.

Не полишили спроб привласнити чуже майно хмельничани і в наступні дні роботи сервісу. Так протягом одного дня його власники зафіксували дві спроби крадіжки електросамокатів. Хмельничани, які потягнули з місць стоянки двоколісні, очевидно, поки що не в курсі, що кожний самокат відслідковується, тож спроби його вкрасти – практично безперспективні і можуть закінчитися дуже сумно.

Подробиці крадіжок повідомили, зі слів власника сервісу, у спільноті Хмельницький LIVE. Так, перший електросамокат викрали біля Музею Проскурівського підпілля, завантаживши в багажник автомобіля Volkswagen Passat.

Проте спроба виявилася невдалою, оскільки, нагадаємо, кожен самокат відслідковує система, яка фіксує, коли транспорт починає рухатися з невластивою йому швидкістю. так сталося і цього разу. Знайшли автомобіль викрадачів на вулиці Прибузькій.

Другий електросамокат поцупили за кілька годин потому зі скверу ім. Степана Бандери. Там чоловік просто поклав самокат на плече та виніс на дах дев’ятиповерхівки. Як вирахували викрадача, не повідомляється. На місце події викликали поліцію. Чоловіку може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.

Не без пригод працює аналогічний сервіс і в Кам’янці-Подільському. Там вже наступного дня після його запуску почала з’являтися інформація від власника про пошкодження самокатів, крадіжки та спроби прихистити вдома “загублений” транспорт.

В зв’язку з цим кам’янчан просять:

  • Залишати самокати в людних місцях, щоб не довелося їх шукати у дворах.
  • Не красти та не забирати їх додому, оскільки за це є відповідна стаття у Кримінальному кодексі.
  • Не ховати.
  • Не чіпляти на замки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook