Новини
Здоров’я

Загублена вакцина, черги на пероні, понад 1000 хворих: ситуація з COVID-19 на Хмельниччині

Перший день життя у зоні посилених карантинних обмежень запам’ятається хмельничанам чергою за щепленням на пероні, новинами про загублену лікарями вакцину та сфальсифіковані внаслідок цього сертифікати, ще однією тисячею хворих та продовженням сварок у коментарях між тими, хто “за” вакцинацію та тими, хто “проти”.

Вакцину загубили, сертифікати підробили

Факт фальсифікації сертифікатів, що підтверджують щеплення від COVID-19, за матеріалами, переданими працівниками СБУ, наразі розслідують правоохоронці Хмельниччини.

За інформацією правоохоронців, сфальсифікувавши документи про вакцинацію, посадовці-медики намагалися приховати втрату вакцини. В результаті внесли у базу даних «eHealth» неправдиві дані, тож тепер є фігурантами кримінальної справи за службове підроблення, зазначили у поліції Хмельницької області.

Скільки саме вакцини було загублено та скільки фальшивих сертифікатів через це було видано, у правоохоронців не повідомляють.

Черга на пероні, проблеми у вокзалі

Сьогоднішній день обійшовся без фіксування черг біля центру масової вакцинації на вулиці Володимирській, де вчора черга розтягнулася на кілька десятків метрів. Натомість у соцмережах показали, як чекають вакцинації хмельничани біля нового пункту, відкритого на залізничному вокзалі. Нагадаємо, у перший день його роботи містяни нарікали на те, що на ту кількість бажаючих вакцинуватися лікарів було недостатньо, тож люди юрмилися у приміщенні. Тому сьогодні, судячи з відео, чергу перенесли на вулицю, на перон.

Вчора ж не обійшлося на вокзалі без проблем. Хмельничани, які не встигли отримати щеплення, розповіли подробиці у соцмережах.

Стояли в черзі на вакцинацію 2 години. Залишилось ~5 людей. Настає 16:00 і так звані “лікарі” виганяють всіх, оскільки закінчився робочий день,процитували підписників у спільноті Хмельницький LIVE та додали відео з місця події.

Відео: Новини Хмельниччини, Хмельницький LIVE

У коментарях під відео було гаряче. Одні ставали на захист лікарів, які шість годин відпрацювали у холодному приміщенні з постійно волаючим над головою гучномовцем та в контакті з купою знервованих людей. Принагідно дорікали тим, хто пішов вакцинуватися “в останній момент”, мовляв, “а де ви були раніше”. Інші ж відбивалися від словесних атак та пояснювали, що вакцинуватися вони змушені, оскільки інакше залишаться без роботи та можливості вільно пересуватися за межами області.

Якою була ситуація всередині вокзалу сьогодні, невідомо. Принаймні, скарг на роботу лікарів у соцмережах більше не публікували. Тим часом в Укрзалізниці повідомили про те, що “на сьогодні центри працюють на вокзалах 13 міст, де Ви можете вакцинуватись оперативно, цілодобово та матимете на вибір кілька вакцин”. Проте так і не повідомили (хоч і обіцяли), скільки осіб вакцинувалося у Хмельницькому у перший день роботи пункту.

А от про темпи вакцинації в цілому по області розповів голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій, зазначивши, що за вчорашній день, 22 жовтня, “щепилося 13 259 краян, а це 179 % від запланованого показника МОЗ”.

Сьогодні, нагадаємо, черги до пункту вакцинації були й у Шепетівці, про що розповів міський голова Віталій Бузиль на своїй сторінці у Фейсбук. А от на залізничному вокзалі трохи додалося клопоту місцевим мешканцям та приїжджим через заблокований вихід з вокзалу у місто.

COVID-статистика по Хмельницькій області

Станом на середину дня 23 жовтня в Хмельницькій області від початку пандемії зареєстровано 108408 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За останню добу виявлено 1075 нових випадків захворювання:

  • 679 – Хмельницький район
  • 251 – Шепетівський район
  • 145 – Кам’янець-Подільський р-н

На лікуванні перебуває 11215 осіб: 1510 лікується стаціонарно, 9705 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 68,9%. В лікарнях перебувають 1510 хворих, 121 – з підозрою.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області від початку пандемії – 2250. Зареєстровано 25 нових летальних випадків:

  • 5 – Хмельницький район
  • 4 – Шепетівський район
  • 16 – Кам’янець-Подільський район
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook