Новини
Нетішинська міська

Село з Шепетівщини не стало найгарнішим в Україні

За підсумками народного голосування та оцінок, поставлених журі, Старий Кривин опинився у десятці кращих сіл. При підсумовуванні конкурсу визначальною стала саме оцінка журі, завдяки якій перемогло село Пасічна, що протягом останніх тижнів голосування було головним конкурентом старокривинців.

Нагадаємо, конкурс “Найгарніше українське село” тривав з 20 травня, коли учасники почали подавати заявки на участь, до 25 жовтня, останнього дня голосування. Мешканці Старого Кривина, села у Шепетівському районі, виклалися на 100 відсотків, аби здобути перемогу, випередивши за народними голосами не лише головного конкурента з Івано-Франківщини, а й села-учасники з Хмельниччини. Наостанок від конкурентів навіть прозвучали звинувачення у нечесній грі на адресу старокривинців.

Чи був факт “накручування” голосів і чи вплинуло це на рішення журі, сказати важко. Результат – Старий Кривин потрапив у 10 кращих сіл, набравши в сумі 137 балів та посівши 9 місце. До слова, село Самчики, яке значно відставало від лідера народного голосування (2794 голоси), врешті, знову ж таки, завдяки голосам журі, посідає 4 місце зі 163 балами, а село Зіньків, яке мало всього 587 голосів від народу, посіло 7 місце зі 141 балом.

У Старому Кривині, якщо й сумують з приводу програшу, то рук не опускають. Принаймні, планують підкорювати нові вершини, яких перед одним з найгарніших сіл Хмельниччини, за словами місцевих мешканців, ще багато:

Життя не закінчилось! Рухаємось вперед! Ще є ті вершини, які Старий Кривин підкорить!!! – пишуть старокривинці.

Нагадаємо, участь у конкурсі брали понад 200 сіл з усієї України. Хмельниччину у ньому представляли 15 населених пунктів. Переможець – село Пасічна Наддвірнянського району Івано-Франківської області отримає 100 тисяч гривень на розвиток туристичної інфраструктури села від ГС Made in Ukraine.

Як обирався переможець?

  • Перший етап: з 20 травня по 20 вересня відбувся прийом заявок.
  • Другий етап: з 25 вересня по 25 жовтня тривало голосування на сайті, в результаті якого 30 сіл, що набрали найбільше голосів, були внесені в short list для професійного журі. Кожне село отримало бали від 1 до 30 відповідно до кількості набраних голосів.
  • Третій етап конкурсу: професійне журі працювало з short list, де кожному селу виставлялася певна кількість балів. Журі оцінювало села з точки зору туристичних об’єктів, соціальної інфраструктури (готелів/зелених садиб, продукції села, закладів харчування), автентики. 
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook