Новини
Новини від читача

На новій вулиці у Хмельницькому припарковані автомобілі блокують шлях пішоходам

Мешканці вулиці Мельникова, першу чергу будівництва якої нещодавно звершили, скаржаться на автомобілістів, які, паркуючи свої автомобілі, перешкоджають пішоходам безпечно рухатися тротуарами. Зокрема, проблеми виникають біля одного з магазинів, клієнти якого залишають свої автомобілі поперек пішохідної зони. В результаті діти, які йдуть в школу, а також молоді батьки з візочками змушені маневрувати серед автомобілів на проїжджій частині, оскільки протиснутися між черговою автівкою та парканом вдається не завжди.

Скаргу на автомобілістів один з мешканців вулиці Мельникова написав на сторінці Департаменту інфраструктури міста Хмельницького. За словами хмельничанина, проблеми створюють клієнти магазину “Юмокс”, які паркують свої автомобілі впритул до воріт, в результаті чого дорослі та діти, які живуть на Мельникова та йдуть у своїх справах, не можуть рухатися вільно пішохідною зоною.

По вулиці Мельникова біля магазину Юмокс ось так паркуються їх клієнти. Це ще є маленький прохід , в який протискуються пішоходи, витираючи бампер машин, або виходять на проїжджу частину, чим наражають себе на небезпеку. У багатьох випадках проходу зовсім немає, окрім проїжджої частини. Багато дітей йдуть до школи і зі школи по цьому тротуару. На зауваження до персоналу фірми була відповідь, що вони на це не можуть вплинути. Прошу вас поставити розмітку пішохідну, щоб забезпечити безпечний рух пішоходів,написав хмельничанин Володимир Тім.

У коментарях мешканці цієї вулиці додали своїх емоцій, отриманих внаслідок щоденних подолань цієї “смуги з перешкодами”. Зокрема, люди пишуть про те, що іноді зранку біля території магазину може стояти фура, яка розвантажує товар – тоді іншого вибору, ніж обходити транспорт дорогою з досить жвавим рухом, люди не мають.

Скаржаться і молоді батьки, яким з візочками через такі вузькі щілини не пробратися, тож вони теж мусять обходити перешкоди дорогою. Нарікають і на таксистів, які часто паркуються там, не зважаючи на пішоходів.

Дехто, щоправда, радить користатися пішохідною зоною на протилежному боці вулиці, проте не всім такі зигзагоподібні маневри зручні.

У Департаменті інфраструктури міста порадили у подібних випадках звертатися до правоохоронців:

Згідно п. 15. 9 и) Правил дорожнього руху зупинка забороняється ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду. Тому, побачивши порушення можна зателефонувати за тел. 102 для виклику наряду патрульної поліцію або 1580 для виклику інспекторів з паркування. З настанням сприятливих погодних умов в цьому місці буде нанесено дорожню розмітку для позначення пішохідного переходу.

Відреагував на скарги хмельничан і співвласник магазину, який став причиною незадоволення людей:

Я – Олег Смоляк, співвласник компанії “Юмокс”. Помітив жваве обговорення про проїжджу частину та тротуар. Всіх бажаючих запрошую до обговорення та діалогу в любий зручний час із 8:00 до 18:00

Хмельничани поки що налаштовані категорично:

А що тут можна обговорити? Розклад руху, типу коли пішоходи ходять, а коли клієнти паркуються?

Обговорювати???!!! Ви повинні вирішити цю ситуацію. Щоб ваші фури з товаром і машини ваших клієнтів не заважали пішоходам і машинам які рухаються на виїзд.

Проте, готовність до діалогу дає надію сподіватися на те, що проблему спільно таки вдасться вирішити.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook