Новини
Суспільство

Освітяни Хмельниччини працюють найменше

Штатні робітники Хмельниччині працювали у жовтні в середньому 139 годин. Це середній показник для цього року. Скажімо, в січні подоляни працювали найменше – 126 годин на місяць, що цілком зрозуміло, зважаючи на зимові свята. А найбільше – в березні, в якому середній відпрацьований час сягнув 151 години.

Найменше у жовтні (якщо не враховувати працівників сфери тимчасового розміщування й організації харчування, яких зазвичай оформлюють не на повну ставку та й платять мінімально дозволену зарплатню) на Поділлі працювали в галузі освіти – 125 годин.

Цьогоріч освітяни щомісячно працювали на 10-15 годин менше, ніж робітники інших фахів у середньому по області. Мова не про літо, бо про спекотний період годі й говорити: в червні-серпні трудовий місяць для вчителів коливався в межах 59-105 годин, по області – 127-133 години.

Але не зважатимемо на літній період, коли вчителі традиційно відпочивають від навчального процесу, а поглянемо на інші місяці. Скажімо, у цьогорічному лютому освітяни відпрацювали по 128 годин, а в середньому в економіці – 138, в квітні – 134 та 146 годин відповідно.

Те, що вчителі працюють менше за інших робітників сприймається нормально, бо, вважається, що їхня праця важка. Не сперечатимемося, але зазначимо, в кар’єрах практично щомісячно маємо найвищий показник відпрацьованих годин. Не знаю, чи легше працювати видобувником, ніж вчителем, але в жовтні відпрацьований час у видобувній галузі становив 156 годин, що на 12% більше, ніж в середньому по області. Якщо порівняти з освітянами, то в кар’єрах працювали на чверть більше годин.

Також серед жовтневих лідерів за відпрацьованим часом – 154 години – сфера водопостачання; каналізації, поводження з відходами, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook