Новини
Дозвілля

Поведінка хмельничан вразила підприємця, який встановлює тюбінгову гірку

Не дочекавшись, поки атракціон остаточно змонтують, хмельничани – і старші, і менші – влаштували стихійні катання на напівготовій конструкції. За словами підприємця, який займається встановленням тюбінгової гірки у центрі Хмельницького, такого він не бачив в жодному місці, де розташовував свій атракціон. Запустити його обіцяють з дня на день. Щоправда, чи знайдеться достатньо охочих спуститися з гірки за гроші після того, як найнетерплячіші вже накаталися на ній досхочу, невідомо.

Епопея з тюбінговою гіркою, встановленою в центрі міста, біля Різдвяного ярмарку, у Хмельницькому триває ось уже близько двох тижнів. Заради того, аби встановити атракціон, нагадаємо, перекрили частину вулиці Проскурівської, заблокувавши автомобілям шлях та забравши частину паркувальних місць. Що не могло не викликати обурення серед хмельничан, особливо – водіїв. Зате завдяки новому атракціону територія новорічно-різдвяного містечка продовжилася аж до лялькового театру.

Попри те, що гірку почали встановлювати ще наприкінці листопада, вона досі не завершена. За словами директора комунального підприємства “Міськсвітло” Володимира Пекарського, закінчити роботи планують на початку наступного тижня, а запустити атракціон – 14 грудня.

Зараз зібрали всі матеріали, необхідні для продовження монтажу. Плюс-мінус 2-3 дні потрібно, щоб завершити всю роботу. Сподіваємося, що у вівторок гірка вже почне працювати. Судячи з того, наскільки монтаж затягнувся, його можна назвати складним, – прокоментував для Поділля NEWS Володимир Пекарський.

За інформацією Ігоря Крицака, підприємця, який займається встановленням атракціону у Хмельницькому, це відбудеться на день раніше – 13 грудня.

Плата за 1 з’їзд з гірки коштуватиме 50 гривень. За два – 90, а за три – 130 гривень. Гірка працюватиме щодня, за винятком тих періодів, коли йде дощ.

Хмельничани ж вважають, що така ціна – невиправдано висока.

Наразі планується, що атракціон функціонуватиме разом із ярмарком – тобто до 25 січня. Але, за словами, керівника “Міськсвітла”, все залежатиме ще й від того, наскільки гірка матиме попит у хмельничан.

А їм, схоже, не до снаги було чекати так довго. Тож уже в перший день роботи Різдвяного ярмарку діти почали “обкатувати” новий атракціон. Їхні катання не припинилися і згодом, що почало викликати занепокоєння серед дорослих, адже безконтрольне катання на недобудованому атракціоні в якийсь момент могло закінчитися нещасним випадком.

Так, під одним з відзнятих біля гірки відео хмельничани писали таке:

Чекаємо поки хтось не травмується чи, не дай Бог, загине?

Лишилось на швидкості засунути ногу між ті трубки ….(

Мені одному здається що якщо в цю перемичку на швидкості влетить нога або рука то вона там і залишиться

Одну мене насторожують ці “безпечні” перегородки????

Нога вже в когось застрягала в загородженнях?

Відреагував на стихійні катання на гірці і підприємець.

Така ситуація для нас дуже неприємна. Ми працюємо на різних локаціях України, але в нас вперше відбувається такий інцидент під час монтажу. Охорона мала бути, ми про це домовлялися. Тому є питання, де вони перебували в той момент, коли діти скакали на локації. Ми не знімаємо з себе відповідальності, але треба розуміти що це об’єкт, який був недопрацьований. Він був повністю перекритий, зі спеціальним парканом. Я, як тато двох дітей, ніколи б не пустив свою дитину на конструкцію, яка незакінчена. Тому в мене є велике питання: куди дивилися батьки, діти яких каталися», – прокоментував Ігор Крицак для сайту Є.

До слова, як пояснив підприємець, снігового або льодового покриття на цій гірці не буде. Атракціон має спеціальне пластикове покриття, а для спуску видаватимуть спеціальні пластикові льодянки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook