Новини
Освіта

Нову комп’ютерну техніку отримали громади Шепетівщини

Сертифікати на комп’ютерну техніку представникам 15 територіальних громад Шепетівського району вручив сьогодні, 16 грудня, заступник голови Хмельницької ОДА Володимир Білик. Загалом освітяни Шепетівщини отримали 399 ноутбуків.

Таке поповнення технікою навчальних закладів області стало можливим завдяки реалізації ініціативи Президента України Володимира Зеленського Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України проекту «Ноутбук — кожному вчителю».

Переконаний, що ноутбук дозволить педагогам зручно та мобільно працювати з будь-якого місця. Тому реалізація цього проєкту планується і надалі, – зазначив під час вручення техніки Володимир Білик.

Головна мета проєкту — полегшити педагогам організацію освітнього процесу в умовах дистанційного навчання, осучаснити його відповідно до процесів діджиталізації та цифровізації, а також зробити процес отримання знань більш доступним для здобувачів освіти.

Такі спільні програми – найкраще підтвердження ефективності співпраці держави та громад для розвитку системи освіти цілої країни.

З держбюджету на забезпечення педагогів ноутбуками виділено 980 млн грн. Хмельницька область на ці цілі отримала державну субвенцію в розмірі 32,6 млн грн,повідомили у пресслужбі Хмельницької ОДА.


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook