Новини
Спорт

Спортсменка з Хмельниччини стала абсолютною чемпіонкою світу з важкої атлетики

На Чемпіонаті світу з важкої атлетики, який проходить в Ташкенті (Узбекистан), чинна чемпіонка Європи Аліна Марущак вперше в історії української важкої атлетики виграла три золоті медалі, ставши таким чином абсолютною чемпіонкою світу.

Українська важкоатлетка, яка народилася у селі Пилипи Хребтіївські, що на Новоушиччині, виборола три золота у ваговій категорії до 81 кг – у ривку (113 кг), поштовху (135 кг) та за сумою двоборства – 248 кг!

Це перший в історій золотий хет-трик для нашої жіночої важкої атлетики на світових першостях за роки незалежності України,зазначили на сторінці у Фейсбук НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team

Важкоатлетка стала не лише першою спортсменкою з Хмельниччини, які вдалося стати абсолютною чемпіонкою у цьому виді спорту, а й взагалі першою українкою. Серед чоловіків таке зміг зробити тільки Тимур Таймазов у 1994 році.

У 2019 році на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики Аліна Марущак у ваговій категорії 71 кілограм здобула одну золоту медаль і дві срібні. Тоді ж спортсменка встановила одразу три рекорди України серед молоді до 23 років і три рекорди серед дорослих: у ривку – 101 кілограм, поштовху – 124 кілограми та двоборстві – 225 кілограмів на рівні майстра спорту міжнародного класу.

Цього ж року на чемпіонаті світу, що проходив у Москві, Аліна Марищук також завоювала “золото”, за що згодом отримала грошову винагороду від Хмельницької міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook