Новини
Події

Голова Хмельницької ОДА відзначив волонтерів, які врятували старовинний палац

За активну участь у збереженні та порятунку палацу на Кам’янеччині небайдужі мешканці Хмельниччини отримали відзнаки від голови обласної державної адміністрації. Задля того, аби вручити дипломи та подарунки волонтерам, очільник області разом зі своїм першим заступником навідався у Маліївці.

Про поїздку, що мала приємну святкову мету, голова Хмельницької ОДА написав на своїй сторінці у Фейсбук. Як зазначив Сергій Гамалій, днями виповнилася перша річниця волонтерської толоки у Малієвецькому парку.

Разом зі своїм першим заступником Cергієм Тюріним завітав на першу річницю волонтерської толоки в Маліївцях. Там вручив грамоти та подарунки волонтерам, які не тільки доклали чималих зусиль для порятунку палацу, неодноразово чистили парк та заготовляли дрова на зиму, а ще й не стоять осторонь проблем навколишнього середовища. Минулоріч ми разом проводили прибирання каньйону, – написав очільник області.

Також він зазначив, що Малієвецький обласний історико-культурний музей є результатом спільної та наполегливої праці небайдужих до культурної спадщини та історії свого краю людей. Менше ніж за рік палац отримав статус музею. Також за програмою президента України було збудовано нову дорогу до палацу.

Її відновлення важливе не лише для жителів краю, а й для туристів з усіх куточків країни та світу. Переконаний, що популяризація Хмельниччини і перетворення її визначних пам’яток в туристичні магніти повинне супроводжуватись побудовою розвиненої дорожньої інфраструктури із комфортними умовами доїзду до них,наголосив Сергій Гамалій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook