Новини
Освіта

На Хмельниччині 9 сільських шкіл отримали нову комп’ютерну техніку

Аби сучасний освітній процес не приносив незручності та був якіснішим, 9 закладів загальної середньої освіти Хмельниччини, які не доукомплектовані комп’ютерами, отримали понад сотню одиниць техніки.

Вручили сертифікати та привітали освітян з отриманням технічної допомоги у здійсненні навчального процесу голова ОДА Сергій Гамалій, керівник американської компанії “EPAM Україна” у Подільському регіоні Сергій Редько, директор БФ”Карітас” отець Іван Данкевич. Також на онлайн зв’язку був заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький.

Всього у навчальні заклади передали 23 ноутбуки, 100 системних блоків та 100 моніторів. У доставці комп’ютерної техніки допоміг БФ “Карітас”.

Отримали техніку такі навчальні заклади Хмельниччини:

  • Великоправутинська гімназія Берездівської сільської ради;
  • Подолянська гімназія Віньковецької селищної ради;
  • Кадиєвецький ліцей Орининської сільської ради;
  • Сутковецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. Ярмолинецької селищної ради;
  • Шатавський НВК «ЗОШ І-ІІ ст., колегіум»;
  • Плужненська гімназія Хмельницької обласної ради;
  • Баговицький ліцей (зі структурними підрозділами гімназія та початкова школа) Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради;
  • Подільський ліцей Староушицької селищної ради;
  • Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. Деражнянської міської ради.

Сучасний світ ставить перед нами нові можливості, новий попит на ті професії, яких уже сьогодні ми маємо навчати сучасне покоління. Адже зараз ми формуємо та навчаємо дітей, які у майбутньому розбудовуватимуть не лише наш рідний край, а й країну загалом. Тож комп’ютери для закладів освіти стануть однією із складових для створення такого середовища, де вчителі без перешкод робитимуть навчальний процес якіснішим, цікавішим та інформативнішим, – зазначив Сергій Гамалій.

Своєю чергою, Артур Селецький зазначив, що Міністерством розроблено чимало чудових проєктів, зокрема “Українська школа онлайн”, де передбачено різноманітний, безплатний контент для навчання дітей, “онлайн-журнал” та “онлайн-щоденник”, де можливо контролювати та бачити успішність дитини у навчанні, також тестується нові спортивна та позашкільна платформи, які незабаром будуть доступними для усіх.

Нагадаємо, вчора у Хмельницькому урочисто відкрили нову початкову школу у мікрорайоні Озерна, розраховану на майже 800 учнів молодших класів.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook