Новини
Освіта

Педагогам Хмельницького району передали 1286 ноутбуків

Нарада за участі голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія, його заступника Володимира Юр’єва, народного депутата Микола Стефанчука, голови обласної ради Віолети Лабазюк, присвячена підбиттю підсумків роботи освітньої галузі у 2021 році, відбулася днями у Хмельницькій ОДА.

Пандемія коронавірусу та перехід на дистанційне навчання поставило перед педагогами нові виклики та завдання, коли кожен вчитель на своєму робочому місці повинен мати ноутбук для проведення занять з дітьми онлайн.

Завдяки ініціативі Президента України Володимира Зеленського, у цьому році реалізовано проєкт “Ноутбук кожному вчителю”, відповідно до якого для Хмельниччини з державного бюджету виділили понад 32 мільйони гривень.

За 30% співфінансування з місцевих бюджетів за ці кошти придбали новенькі ноутбуки для педагогічних працівників загальної середньої освіти та їх філій.

Завдяки підтримці та злагодженій роботі усіх органів влади цьогоріч освітній процес не зупинявся. Такими ноутбуками уже користуються вчителі Кам’янець-Подільського та Шепетівського районів. Ще 1286 ноутбуків отримають педагоги територіальних громад Хмельницького району. Переконаний, що реалізація цього проєкту у майбутньому дасть можливість покращити та полегшити роботу вчителів та надавати сучасні освітні послуги нашим дітям, – зазначив Сергій Гамалій.

Також очільник області вручив сертифікати на комп’ютерну техніку, яка стане початком у розвитку діджиталізації в освітній галузі.

За інформацією пресслужба Хмельницької ОДА


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook