Новини
Освіта

Для шкіл Хмельницької громади придбали нове кухонне обладнання

Холодильники, індукційні плити, котли, овочерізки, посудомийні машини. Такі обновки у 2021 році отримала 41 школа громади. Цього року на оновлення обладнання для харчоблоків також виділили кошти.

У Хмельницькій спеціалізованій школі №1, як і в інших навчальних закладах громади, готують страви за оновленим меню. Але для приготування смачної та корисної їжі, кажуть кухарі, потрібне сучасне обладнання. Саме тому цього року із бюджету громади виділили 2 мільйони гривень на його оновлення. Зокрема, у харчоблоках виявили потребу у заміні індукційних плит.

Чи не найбільше кухонного обладнання отримали працівники першої спеціалізованої школи Хмельницького. Так, харчоблок отримав водонагрівний котел за 32 тисячі гривень, холодильник за 14 тисяч, посудомийну машину за 33 тисячі. Також тут встановили фільтр для очистки води.

Також цього року у навчальному закладі придбали пароконвекційну піч – завдяки їй страви, які раніше обсмажували, тепер готують без додавання олії. Пароконвектомат придбали за кошти школи, які заробили за рахунок надання додаткових освітніх послуг, а також за рахунок того, що в навчальному закладі щодня торгують випічкою власного виробництва.

Загалом минулого року кухонні обновки отримала 41 школа громади.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, з нового навчального року у школах Старокостянтинівської ОТГ змінили систему харчування, запровадивши кейтеринг замість звичного раніше приготування їжі на шкільних кухнях.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook