Новини
Суспільство

Славута і Городок змагатимуться за звання Молодіжної столиці України 2023

31 грудня 2021 року завершився прийом заявок на участь в національному конкурсі «Молодіжна столиця України 2023». Цьогоріч для участі у конкурсі подано 34 заявки від міст з 19 областей України. Участь у конкурсі беруть 8 обласних центрів і 26 міст, серед яких і два міста з Хмельниччини – Городок і Славута.

Основним критерієм відбору претендентів та переможця конкурсу є зацікавленість та спроможність міст якісно змінювати молодіжну політику на міському та регіональному рівнях, внесення питання молодіжної політики до пріоритетів розвитку громади, а також залучення до цих процесів молодих людей, їх формальних та неформальних об’єднань та громадського середовища, яке працює у цій сфері.

Метою конкурсу є узагальнення і поширення кращих європейських та світових практик у сфері молодіжної політики, обмін досвідом молодих людей із різних частин України, проведення тематичних заходів упродовж цілого року задля активного залучення молоді до усіх сфер життя на місцевому і регіональному рівнях.

Нагадаємо, що «Молодіжна столиця України» – це всеукраїнський конкурс, який проводиться щороку з метою відзначення найкращого міста для проживання та розвитку молоді. Конкурс проводиться з 2017 року, його ініціаторами є Міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада України. Асоціація міст України є офіційним партнером в організації та проведенні Конкурсу.

Нагадаємо, минулого року за звання Молодіжної столиці боровся Хмельницький, проте програв Острогу. А в Городку наприкінці року відкрили потужний сучасний IQ-офіс, в будівництво якого вклали 350 мільйонів гривень інвестицій приватного бізнесу.

За матеріалами пресслужби Асоціації міст України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook