Новини
Погода

Прогноз на 18 січня: вітряна погода на Хмельниччині збережеться

В Українському гідрометеорологічному центрі попередили про небезпечні метеорологічні явища, які зберігатимуться завтра, 18 січня, по всій Україні і, зокрема, на Хмельниччині. Рівень небезпечності перший (жовтий). Протягом дня подекуди йтиме сніг, на дорогах триматиметься ожеледиця.

За інформацією Хмельницького центру з гідрометеорології в області буде хмарно з проясненнями, часом невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 9-14м/с, пориви до 17-22 м/с. Температура повітря вночі 2-7° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

18 січня відзначається Водохресний святвечір, переддень Богоявлення. Цього дня дотримуються суворого посту, тому переддень Богоявлення називають ще Голодною кутею. Якщо цього дня заметіль і сніг – бути гарному врожаю. Якщо зоряна ніч на Водохреще – буде врожай ягід, гороху і хліба. Сильні південні вітри 18 січня передвіщають грозове літо, а заметіль на Водохрещу приносить заметіль на Масницю. Повний місяць цього дня обіцяє великий розлив річок навесні.

У Хмельницькому хмари на небі розсіються лише надвечір. Протягом дня – без опадів. Температура повітря вранці -3 вдень -1, ввечері -3.

У Кам’янці-Подільському вдень і ввечері небо буде безхмарним. Ранковий сніг закінчиться ближче до середини дня. Більше опадів не очікується. Температура повітря вранці -3, вдень 0, ввечері -2.

У Шепетівці небо роз’ясниться лише під вечір. Без опадів. Температура повітря вранці -4, вдень -1, увечері -3.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook