Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці чергова спроба прийняти бюджет знову закінчилася нічим

Для проведення позачергового сесійного засідання знову не вистачило кількох депутатів міської ради Кам’янця-Подільського, які були відсутні з різних причин. Крім того, попри обіцянку від розпорядників коштів врахувати всі побажання та пропозиції міських обранців заради того, аби таки прийняти головний фінансовий документ громади, від останніх таких не надійшло.

На позачергову сесію міських депутатів Кам’янця-Подільського скликали 28 січня. Попередньо вкотре відбулося повторне обговорення проєкту бюджету на депутатських комісіях. Проте прийняти бюджет на 2022 рік знову не вдалося – для проведення засідання не вистачило необхідної кількості депутатів.

Як озвучили працівники відділу з обслуговування міської ради, причини відсутності – за станом здоров’я, сімейні обставини, виробничі потреби, лікарняні та відрядження, – повідомили у пресслужбі міської ради.

Натомість під час сесійного засідання депутат Сергій Самсонюк заявив, що залишається відкритим питання фінансування КП «Міськтепловоденергія».

Програма була затверджена на 32 млн. В бюджеті громади перехідних залишків є 43 млн. І цю програму можна було профінансувати, – сказав депутат.

Як зазначили у відповідь депутату, ця програма є минулорічною, її профінансували на 20 мільйонів. Дофінансувати сьогодні підприємство неможливо без прийняття бюджету, за який міські обранці ніяк не спроможні проголосувати.

У 2021 році справді було дві програми підтримки КП МТВЕ. За однією було виділено 15 мільйонів, за іншою – 5 мільйонів. Всі ці кошти були профінансовані. Наразі в бюджеті громади дійсно є перехідні залишки в розмірі 43 мільйони. Але, згідно з бюджетним кодексом, перерозподіляти їх маємо право лише ПІСЛЯ ПРИЙНЯТТЯ БЮДЖЕТУ НА 2022 РІК і шляхом внесення змін до нього, – прокоментувала під час позачергового сесійного засідання начальниця фінуправління Оксана Гут.

За інформацією пресслужби Кам’янець-Подільської міської ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook