Новини
Дозвілля

У водоспаду з Дунаєвеччини знайшовся близнюк за кордоном (ФОТО)

Схожими як дві краплі води можуть бути не лише люди, яких називають близнюками. Природа також здатна створювати майже ідентичні форми та об’єкти, розташовані за тисячі кілометрів один від одного. У Малієвецького водоспаду, розташованого на території пам’ятки садово-паркового мистецтва у Дунаєвецькій селищній територіальній громаді, брат-близнюк знайшовся аж у Сербії.

Розповіли про сербський водоспад у спільноті Мандруй Дунаєвеччиною у Фейсбук. Фактами та світлинами близнюка Малієвецького водоспаду поділився на сторінках групи Олександр Романюк.

Водоспад Прскало розташований у горах Кучай у східній частині Сербії на висоті 780 метрів над рівнем моря. Його вважають одним з найкрасивіших у Європі. Дослівно його назва перекладається як «бризки» через безліч крапель, які відскакують від каміння внизу.

Купол Прскало складається з шарів туфу, крізь який тонкий потік води спадає з висоти 15 метрів, розпорошуючись вузькими каналами. Водоспад розташований на схилах Південного Кучаю, в долині річки Некудово. Це місце є частиною незайманої природи та, на відміну від Малієвецького парку, не є особливо відомим, розповіли у спільноті.

Проте відсутність популярності у сербського водоспаду не заважає любителям відпочинку розбивати тут наметові містечка та слідкувати за порядком навколо цього місця. Власне, так само дбають волонтери і про водоспад у Маліївцях, за потреби влаштовуючи прибирання на прилеглій території.

На відміну від водограю з Хмельниччини, сербський не має гроту, проте від цього від не стає менш красивим та ефектним.

До слова, обидва водоспади не лише так схожі один на одного, що їх цілком можна переплутати, якщо не вдивлятися уважно, а й взимку замерзають однаково.

Про те, як виглядає закрижанілий водоспад на Дунаєвеччині, ми вже писали раніше. А так виглядає взимку Прскало.

Можливо, комусь захочеться на власні очі побачити обидва водоспади, аби переконатися в тому, наскільки вони подібні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook