Новини
Суспільство

Хмельничани шикуються у черги на морозі, щоб пройти ПЛР-тестування

Спочатку хмельничани створювали ажіотаж біля пунктів вакцинації, тепер утворюють чималі черги біля поліклінік. Все для того, аби пройти ПЛР-тестування. Що змушує людей займати чергу біля медичних закладів та стояти на морозі по годині-півтори, важко сказати.

Ранкові черги біля поліклініки у мікрорайоні Гречани поширили у соцмережах.

У коментарях до фото хмельничани пишуть, що подібні черги можна побачити не лише у Гречанах, а й в інших мікрорайонах міста. Разом з тим, пишуть і про те, що люди створюють ажіотаж, де він не зовсім потрібен, адже

на взяття аналізу в однієї людини йде менше 1 хвилини. Люди приходять за 1-1,5 години до відкриття і потім дуже швидко проходять.

Нагадаємо, у січні в Україні набрав сили черговий наказ про обов’язкову вакцинацію для медиків та комунальників. Документ розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. До списку додали працівників:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної і комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ і організацій.

Працівники цих установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19 до 31 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати, – наголосили раніше в МОЗ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook