Новини
Події

У Хмельницькому захищеність міської ради від терактів перевірила СБУ

Приміщення Хмельницької міської ради стало майданчиком для відпрацювання дій силовиків у випадку виявлення терористичної загрози у місцях розташування органів місцевого самоврядування. Спеціальні тренування співробітники СБУ провели в умовах, наближених до реальних.

У кабінетах та коридорах міської ради силовики нейтралізовували “терористів”, які захопили “заручників”. За легендою, перемовини між СБУ та “зловмисниками” не дали позитивного результату, тож єдиним виходом залишився штурм, під час якого “бранців” було звільнено, а роботу міськради – розблоковано.

За результатами аналізу навчань було напрацьовано додаткові рекомендації, які дозволять вдосконалити контрдиверсійну захищеність подібних об’єктів. Також силовики отримали додаткові інструктажі щодо дій в умовах надзвичайної ситуації або виявлення вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, у січні деякими містами України, в тому числі Хмельницьким, прокотилася хвиля повідомлень про ймовірні замінування навчальних закладів, торговельних центрів та інших об’єктів інфраструктури. За інформацією СБУ, таким чином в країні намагаються дестабілізувати ситуацію, оскільки повідомлення про псевдомінування – поширений інструмент в умовах гібридної агресії, котру Російська Федерація веде проти України. 

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook