Новини
Кам'янець-Подільська міська

Сесія Кам’янець-Подільської міської ради вкотре не відбулася

Сьогодні, 10 лютого, мала відбутись позачергова сесія Кам’янець-Подільської міської ради. І хоча на засіданні зареєструвався 21 депутат (з 38 діючих), все ж лише 13 проголосували за початок пленарного засідання, що вкотре заблокувало роботу ради.

На 18 позачергову сесію планувалось розглянути 77 основних питань і 450 земельних питань. Також депутати мали б ухвалити міський бюджет на 2022 рік та прийняти низку важливих для громади програм.

“На жаль, депутати не бажають працювати на пленарному засіданні, що знову підтверджує те, що, напевно, це скликання депутатів міської ради є нежиттєздатним і не здатне вирушувати питання громади… І тому на рівні Верховної Ради повинно бути ухвланено необхідне рішення”, – заявив мер Михайло Посітко у зверненні до кам’янчан.

На захист депутатського корпусу став Сергій Ведерніков, який зауважив, що обранці декілька місяців намагаються включити до порядку денного низку питань. Проте цього не відбувається та інгнорується з боку очільника міста. Погрози ж мера розпуском ради не лякають депутатів.

Завершилось зібрання депутатів досить емоційними висловлюваннями з обох сторін.

Уже після сесії ЗМІ повідомили, що один із депутатів написав на іншого заяву у поліцію через завдання тілесних ушкоджень. Так, Володимир Кондрук заявив, що Сергій Самсонюк спричинив йому забій правої гомілки. Наразі правоохоронці вирішують, чи відкривати провадження за ч.1 ст. 125 ККУ (умисне легке ушкодження).

Нагадаємо, міський голова Кам’янця-Подільського офіційно звернувся до ВРУ щодо розпуску міської ради через її бездіяльність, згодом 24 депутати Кам’янець-Подільської міськради надіслали листа до офісу президента, в якому заявили про узурпацію влади мером Михайлом Посітком.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook