Новини
Новини від читача

Автовласники Хмельницького ігнорують дорожні знаки

Минулого тижня заступник міського голови Василь Новачок повідомив, що на вулиці Мельникова поставлять дорожні знаки. Справді, знаки «Стоянка заборонена» з’явилися. І що? Під ними стоять автівки, мабуть, ховаючись від лютого лютневого, даруйте за тавтологію, сонечка.

З повагою до закону, ймовірно, треба народитися. Причому, бажано, у Мюнхені чи Гамбурзі. Нащадки «єдиної общності радянських людей» не так звикли до правил, як педантичні німці. Неслух – у крові, загартованій комуністичними роками.

А як інакше пояснити не бажання дотримуватися правил дорожнього руху? Часто чуємо: «А де ж мені запаркуватися?» Дивне запитання: це хіба клопіт оточуючих, куди автовласник устромиться пів тонни свого заліза. Знаєте, є підбірка роликів з хештегом #яжемати, В них матусі примушують ставитися до них, ніби до богинь, що вперше в історії людства принесли нове життя в цей світ.

Варто вже випускати відео з хештегом #яжеавтовласник. Машини наші водії «кидають» де завгодно, аби увесь світ мав схилити голову перед його залізним конем. Ніби це не майбутня купа металобрухту, а міфологічний Пегас.

Здається, скромніше варто бути. Клопіт із парковкою – то клопіт водія, а не громади. Хіба не так? Ще Остап Бендер майже сто років тому передбачив, що бідним пішоходам не буде куди сховатися від свавілля «вершників».

А де подіти авто? Та де завгодно – хай власник вигадує, не порушуючи правил дорожнього руху. На початку Мельникова є денна парковка – лише 5 гривень. Поруч стоянка. Так, з місцями сутужно, але, як розповів охоронець, на ніч завжди місце знайдеться – 20 гривень.

Там де Мельникова закінчилася – повно вільного місця. Зараз брудно? Але дехто ж ставить – і нічого.

Біля дороги є пустир – варто з’ясувати, чия земля й обмірковувати варіанти.

Між новими будинками велика до кінця не облаштована площина. Нехай автовласники у своєму ОСББ подумають, може там свої «пегасів» устромити. А не на зелену частину дороги.

Бо попід знаком «Стоянка заборонена» переорали землю шинами. Кажуть, що паркувальна інспекція вже розпочала виписувати штрафи на Мельникова. Мало штрафів чи замалі вони, бо знов безпосередньо під знаком вмощуються автівки.

Захар Злива.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook