Новини
Освіта

Школярів Хмельниччини відправили на вимушені канікули

Протягом тижня учні та студенти Хмельниччини перебуватимуть на вимушених канікулах. Рішення про перерву в навчальному процесі прийняли з огляду на необхідність убезпечити учасників навчального процесу в умовах воєнного стану.

Канікули у школах, вищих навчальних закладах та закладах професійної освіти Хмельниччини почалися сьогодні, 28 лютого. запровадили їх за рекомендацією очільника МОН Сергія Шкарлета.

Також у своєму Телеграм-каналі він наголосив на тому, що Міністерство категорично забороняє керівникам органів управління освітою та/або керівникам закладів освіти примушувати педагогічних та інших працівників до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати. Відповідного листа з проханням роз’яснити цю позицію керівникам закладів освіти та педагогічним працівникам вже направлено керівникам обласних управлінь (департаментів).

Працівникові може бути надано відпустку лише за добровільним бажанням або його може бути звільнено відповідно до вимог трудового законодавства,пояснив міністр освіти та науки.

Таке повідомлення з’явилося після того, як до МОН почали надходити звернення від педагогічних працівників щодо примушування з боку окремих керівників закладів освіти до написання заяв про відпустки без збереження заробітної плати у зв’язку із введенням в Україні правового режиму воєнного стану.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook