Новини
Суспільство

У Хмельницькому влада бореться із завищеною орендою житла

Продовжуючи тему орендарів, які, користуючись війною, ставлять захмарні ціни на свої помешкання, Хмельницький міський голова під час прямого ефіру розповів про вжиті заходи та обмалював перспективи для тих хмельничан, які його не почули з першого разу.

Нагадаємо, днями очільник громади у своєму зверненні до громади досить різко пройшовся по місцевих мешканцях, які вирішили “підзаробити” на переселенцях та різко підняли ціни на квартири, які здають в оренду. Навіть погрожував вилученням житла на користь армії.

Сьогодні, під час прямого ефіру, Олександр Симчишин розповів, що зроблено владою для того, аби стабілізувати ціни на ринку оренди та припинити “мародерство” у цій сфері.

Я думаю, ми це припинили. За останні дні ми зробили десь пів сотні обдзвонів,сказав міський голова.

Та попередив тих хмельничан, хто не дослухався до його попереджень минулого разу, пригрозивши, що у квартирах може “раптово зникнути вода, перестане працювати каналізація, а на військову адміністрацію буде подана заява на вилучення житла”.

Нагадаємо, днями очільниця Красилова Ніла Островська заявляла, що вилучати житло влада не має законного права. У законі “Про правовий режим воєнного стану” зазначено, що вилучення житла можливе лише за умови компенсації його вартості.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook