Новини
Офіційно

На Хмельниччині цивільним можуть заборонити ходити до лісу

Чергова заборона – відвідування лісу цивільним населенням, яка може вступити в дію найближчим часом, – пов’язана, зокрема, з діяльністю несвідомих осіб, які продовжують палити сухостій, що в умовах воєнного часу прирівнюється до диверсій. Весняне тепло та бажання відпочити на пікніках-шашликах може призвести до того, що пожежі виникатимуть не лише на відкритих територіях, а й у лісових масивах.

Про відповідний наказ, який вже готовий і може бути підписаний в будь-який момент, повідомив під час свого звернення до мешканців області керівник Хмельницької ОВА. Також Сергій Гамалій звернувся до голів ОТГ області з вимогою проводити в громадах відповідну роз’яснювальну роботу.

В період воєнного стану в лісах можуть перебувати лише лісники, військові та представники ЗСУ. Цивільним буде заборонено ходити до лісу, наголосив керівник ОВА.

Витрати людських та матеріальних ресурсів на гасіння пожеж в екосистемах в період війни Сергій Гамалій назвав неприпустимими. Та вкотре пообіцяв жорсткі наслідки для тих, хто буде порушувати розпорядження та накази військової адміністрації.

Протягом останніх днів на Хмельниччині сталося 107 пожеж – здебільшого горіла суха трава та сміття. У Кам’янець-Подільському районі лише за один день троє жінок загинули внаслідок спалювання сухостою на присадибних ділянках.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook