Новини
Освіта

Додаткових канікул у школах Хмельницького не планують

Заплановані на кінець березня – початок квітня канікули у навчальних закладах Хмельницького зробили раніше – через вторгнення російських військ на територію України. Чи будуть ще додаткові канікули у школярів громади, розповіли у департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради.

Як повідомила виконувачка обов’язків директора Ольга Кшановська, в департаменті будуть аналізувати, наскільки завантажені школярі навчальним процесом.

Якщо діти будуть перенавантажені, зробимо додаткові канікули. Але поки що змін таких не вносимо. Навчання триває,цитує посадовицю сайт Є.

Навчання у школах Хмельницької громади відбувається у дистанційному режимі. До навчального процесу, крім учнів-хмельничан, долучилися понад 850 дітей-переселенців.

ЗНО та екзамени скасовано

Верховна Рада України прийняла декілька законодавчих змін, які стосуються завершення навчального процесу в Україні.

Три головні новації:

  • учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у цьому навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації;
  • прийняття на навчання до закладів фахової передвищої освіти цього року буде здійснювати в особливому порядку;
  • вступ на навчання для здобуття ступенів молодшого бакалавра, бакалавра та магістра буде здійснюватися в особливому порядку без використання результатів ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

«Особливі порядки» має визначити Міністерство освіти і науки України.

Оцінювання знань випускників, в умовах неможливості проведення ЗНО та ДПА, довірили зробити вчителям.

Держава висловила довіру педагогам, які у цьому навчальному році виставлять учням підсумкові оцінки без державної підсумкової атестації. Головним для нас є забезпечення максимальної безпеки учасників освітнього процесу. Це означає неможливість проведення зовнішнього незалежного оцінювання в традиційному форматі,прокоментував міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook