Новини
Інфраструктура

На набережній у Хмельницькому встановили лавки для егоїстів (ФОТО)

Встановлені ще на початку березня чи то лавки, чи то стільці, чи то крісла на набережній біля Південного Бугу багатьом хмельничанам впали в око, напевно, лише після публікації їх фото у соцмережах. Дехто з місцевих вже встиг випробувати нові лавки на березі річки і позитивно оцінити їх. Проте, судячи з коментарів, в інших хмельничан до оновлення на набережній є низка претензій.

Фото нових лавок-крісел, розрахованих на одну персону, поширили на сторінці у Фейсбук комунального підприємства “Парки і сквери м. Хмельницького”, супроводивши лаконічним дописом:

Стильні та зручні крісла для відпочинку прикрасили набережну парку.

Судячи з дизайну крісел, його авторство належить тій самій особі, котра придумувала лавки, встановлені у відпочинковій зоні на вулиці Свободи на початку минулого року. Багатьох тоді цей дизайн здивував, а його нестійкість з часом традиційно підтвердили по-хуліганськи налаштовані хмельницькі вандали. Тож одна з претензій хмельничан, яку вони висунули до нових крісел-лавок на набережній, також стосується їх надійності. Зокрема, дехто сумнівається у кріпленнях, якими місця для сидіння “причеплені” до землі.

Ще одна претензія – відсутність геометричної досконалості у розміщенні.

Невже не можна було ці стільці розмістити геометрично досконало, а не як-небудь??? – риторично питають у коментарях до фото.

Але головна претензія, яку висловили чимало з тих, хто вже встиг відреагувати на допис, це орієнтування на людей, які полюбляють прогулюватися містом та відпочивати наодинці, а не в парі або в компанії.

Тож хмельничани цікавляться:

Наскільки багато людей відпочивають наодинці та бажають таким чином відмежуватись від решти?

Яке тут може бути усамітнення, коли поруч ще десять таких самотніх сяде?

Можна було б і трохи парами їх розміщати. Бо не всі гуляють парком наодинці. А як відпочити і поговорити парі закоханих чи пенсіонерів? І якщо хтось трохи недочуває, то йому треба кричати так, щоб весь парк чув?

Відреагували хмельничани й із гумором:

“Клуб анонімних алкоголіків”, виїзне засідання ))

Для інтровертів))

Ковід-19-стайл.

Ще один момент, який хмельничани поки що не озвучили – відсутність будь-якого накриття поблизу нових лавок – ні дерев біля них немає, ні дашків над ними. Звісно, у дощ там навряд чи хтось відпочиватиме, а от під сонцем, яке щороку стає все агресивнішим, довго на такій лавці без хоча б парасольки не посидиш.

Але декому з хмельничан оновлення на набережній припало до душі:

Дуже подобається. В Іспанії скрізь такі лавочки. Бо часом, коли на лавці сидить пара, ти уже не сядеш. Дуже гуманно для тих, хто гуляє сам.

Як з’ясували журналісти сайту Є, деякі нові крісла на набережній ще й крутяться. На відміну від решти, вони завужені донизу. Тож на них можна не лише сидіти, а й крутитися, або відвернутися від решти сусідів, або обирати кут огляду відпочинкової зони на власний розсуд.

Як це виглядає – можна подивитися за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook