Новини
Суспільство

Емігранти з Хмельниччини купили медаль свого тренера за 28 тис. грн і допомогли ЗСУ

Відомий спортсмен з Хмельниччини Володимир Копичинський, вирішивши підтримати наших воїнів, виставив на аукціон одну із найцінніших своїх нагород – медаль, що посвідчує встановлення світового рекорду та внесення його до Книги рекордів Гіннеса у категорії масового, тривалого та одночасного підняття гир трьома сотнями учасників Чемпіонату світу з важкої атлетики, що відбувся у 2013 році. Переможцем було визначено Олександра Гуліцького, який запропонував за медаль 28 тисяч гривень.

Згідно з умовами проведення, він перерахував зазначену суму БФ “Захисти Хмельниччину”, аби ці кошти були використані для потреб наших ЗСУ.

Як виявилося, Олександр Гуліцький, як і його брат Валерій, що також долучився до аукціону – колишні вихованці Володимира Копичинського. Наразі чоловіки уже багато років мешкають в Британії, мають там свій власний бізнес, проте не забувають про свою Батьківщину. З початком російської агресії вони розпочали активну волонтерську діяльність. Саме тому брати підтримали ініціативу свого тренера. А щоб віддячити йому за життєву мудрість та підтримку – повернути виграну медаль законному власнику.

Аби підбити підсумки аукціону і повернути благодійнику його медаль, сьогодні до невеликого спортзалу у Макові, де Володимир Копичинський тренує місцеву молодь та дітей, що приїхали в громаду, рятуючись від війни, завітали заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, мати переможців аукціону Анастасія Гуліцька та очільниця БФ “Захисти Хмельниччину” Олена Полянська.

Нагадаємо, що сьогодні ввечері відбудеться благодійний концерт у хмельницькому ТРЦ, на якому збиратимуть кошти на авто для ЗСУ.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook