Новини
Ізяславська міська

Шепетівчанка перерахувала 10 тис. грн за інформацію про місце перебування її зниклого чоловіка

Жителів Хмельницької області попереджають про зловмисників, які виманюють гроші в родичів зниклих на війні людей. Працівники Шепетівського райуправління поліції розслідують факт шахрайства, внаслідок якого 27-річна ізяславчанка перерахувала невідомим особам 10 тисяч гривень за обіцяну інформацію про місце перебування її зниклого чоловіка.

Як з’ясували поліцейські, 24 лютого жінка втратила зв’язок з чоловіком-військовослужбовцем. Наразі він перебуває в розшуку як безвісти зниклий. Наприкінці квітня жінка у месенджері отримала повідомлення від невідомої особи. У ньому йшлося про те, що за 10 тисяч гривень їй нададуть інформацію про місце знаходження її чоловіка. Потерпіла перерахувала зазначену суму, та одразу після цього зв’язок з шахраями перервався. Жінка зрозуміла, що її ошукали, і звернулась за допомогою до поліції.

Відомості про дану подію дізнавачі Шепетівського РУП внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 КК України (Шахрайство) і наразі працюють над пошуком зловмисників.

Аби не потрапити на гачок аферистів, які наживаються на чужому горі, поліцейські рекомендують не залишати свої персональні дані та дані рідних у відкритому доступі. Про зникнення близької людини повідомляйте до поліції за номером 102 або 0 (800) 50-02-02 чи 089 420 18 67, де вам допоможуть скласти план подальших дій та приймуть заявку про зниклого, – повідомляють в поліції.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook