Новини
Новини від читача

Хмельничани просять більше майданчиків для вигулу собак у місті

У Хмельницькому наразі є лише два спеціально збудовані майданчики, де власники собак можуть їх вигулювати без шкоди для довкілля. Такої кількості, вочевидь, катастрофічно мало, адже навряд чи мешканці мікрорайону Виставка поїдуть на інший кінець міста для того, аби вигуляти у відведеному місці свого улюбленця. Тож хмельничани хочуть, аби таких облаштованих майданчиків у місті було більше.

Листа з проханням звернути увагу на нестачу майданчиків для вигулу собак написала нам мешканка новобудов, якій не дуже подобається, що власники тварин ведуть їх справляти свої потреби на газони та клумби, висаджені та доглянуті іншими.

Дуже багато людей в нашому районі, як і в місті загалом мають собак, яких нема, де вигулювати. Або на газоні де стоїть табличка “Вигул собак категорично забороняється” або в парках, на стадіонах чи на інших клаптиках землі з травою, де є хоч якась ілюзія природи, – пише жінка.

За словами авторів листа, “собачники” не можуть (або не хочуть) скооперуватися, аби спільно розв’язати цю проблему.

А тим часом недалеко від нашого будинку, фактично повністю оточена багатоповерхівками, земля пустує, якщо хтось, так би мовити, “не наклав на неї підприємливу лапу”. То чому б не взяти її в оренду і не обладнати територію для вигулу собак, із невеличкою огорожею з газоном, контейнерами для відходів? Все як в розвинених європейських країнах, – запропонувала авторка листа.

Та показала ділянку, де, на її думку, можна облаштувати відповідний майданчик.

Також авторка листа додала, що спеціальних майданчиків для вигулу і прогулянки собак на весь Хмельницький – тільки два: на Озерній та в мікрорайоні Дубове.

А в нашому районі (Виставка) проживає дуже багато власників собак. Я багато з ким на цю тему розмовляла, всі скаржаться, що нема де вигулювати собак так, щоб услід не кричали. І хоч іде війна, але ми продовжуємо жити. І варто щось змінювати на краще. Також варто проводити просвітницьку роботу з людьми, власниками собак, щоб вони розуміли свою відповідальність перед твариною і суспільством. Тобто не забували про те, що, де б ви не гуляли зі своїми улюбленцями, варто прибирати за ними, – наголосила хмельничанка.

Нагадаємо, крім майданчиків для вигулу, у Хмельницькому також облаштували ділянку, де собак можна тренувати. Розташований він у парку ім. Чекмана.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook