Новини
Суспільство

На Хмельниччині водіям у черзі на АЗС влаштували імпровізований концерт (ВІДЕО)

Дефіцит пального змушує автовласників Хмельниччини не лише самоорганізовуватися, аби економити час, гроші, те саме пальне та нерви, а й вчитися розважати себе в очікуванні заправки транспорту так, щоб не нудно було не лише їм, а й оточуючим. Наприклад, влаштувати невеличкий концерт, аби підняти настрій і собі, і людям.

Попри те, що ціни на пальне “відпустили у вільне плавання”, скасувавши державне регулювання його вартості, а кількість спецтранспорту, що завозить пальне в Україну, кажуть, суттєво зросла, бензину та дизелю на автозаправних станціях від того суттєво не побільшало. Процес постачання пального в Україні, як і останні кілька тижнів, все ще налагоджується, тож автовласникам, як і раніше, доводиться спочатку шукати АЗС, де можна заправитися, а потім чекати своєї черги. Іноді – годинами.

Навіть при тому, що ціна, очікувано, зросла майже вдвічі, бажаючих заправитися – більш ніж достатньо. Питання “Де є пальне?” вже стало звичним та традиційним у багатьох місцевих групах у соцмережах.

Звичні самоорганізовуватися у скрутних ситуаціях, як це було під час пандемії COVID-19 (коли створили групу для підвезення на роботу медиків), взимку (коли створювали спільноти для допомоги водіям, які застрягли на дорозі через негоду), у випадку з пальним автовласники також не забарилися. Наразі дізнаватися актуальну інформацію про наявність пального та черги на АЗС можна, до прикладу, через спеціально створені телеграм-канали.

В одній з таких спільнот водії щодня обмінюються здебільшого інформацією про те, чи є пальне на заправці, чи немає, і наскільки велика черга.

Щодо цін – то кілька разів на день можна в обговоренні побачити і цифри. Щоправда, здебільшого вони показують нулі. Сьогодні протягом дня було так:

Гарантовано отримати пальне на одній заправок можна, маючи ось такий папірець.

Ті ж, кому пощастило (або вони сподіваються, що таки пощастить), розважають себе та оточуючих, як можуть. До прикладу, співають пісень. Відео, як це було на одній із АЗС, поширили у соцмережах.

Черга на АЗС! Нас не здолати!написала авторка відео, хмельничанка Ірина.

До слова, на Хмельниччині такі от розваги під час вимушених затримок у русі – не дивина. Минулого року пасажирам авто, яке застрягло у заторі, довелося бачити іншого пасажира, який від нудьги влаштував танці на узбіччі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook