Новини
Суспільство

Хмельничани створили ажіотаж в очікуванні продажу марки з російським кораблем (ФОТО)

Не лише у столиці, а й у Хмельницькому знайшлося чимало любителів поштових марок, точніше, однієї, яка наразі має найбільший попит. В очікуванні нового “шедевру” філателістичного мистецтва, найнетерплячіші хмельничани, як і кияни, зібралися у чергу, аби здійснити омріяну покупку.

Нагадаємо, вдруге в Україні випускають марку з серії “Русскій воєнний корабль…” У столиці як під час першого продажу, так і вдруге утворилася чимала черга біля Головпоштамту.

Як розповів на своїй сторінці у Фейсбук генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, марки “Русскій воєнний корабль… Всьо!” продаватимуться у 1500 відділеннях по всій країні, включаючи райцентри. Врахувавши досвід попередніх продажів та ажіотаж, створений навколо марки, в правила внесли певні корективи. Зокрема, запровадили ліміт: 2 блоки по 3 марки на клієнта.

У перший тиждень на продаж дають мільйон марок. Якщо всі розкуплять за один день, згодом додадуть ще мільйон. Потім – ще. Крім того, на шести інтернет-майданчиках продаватимуть півтора мільйона марок, а також майки, світшоти та магніти на ту ж тему.

4 українських майданчики стартують 24 травня, міжнародні 25-27 травня. Назви та посилання дамо ввечері 23 травня,повідомив Ігор Смілянський.

Тим часом у Хмельницькому бажаючих придбати марку – не набагато менше, ніж у столиці. Щоправда, черга зовні не така коректна та чемна, судячи з фото, які поширюють у соцмережах. Кажуть, люди прийшли сюди, аби бути першими, ще зрання.

Аби все було по-чесному хмельничани навіть склали списки.

Всі в Україні різко стали філателістами. Ажіотаж навколо марки “русинський воєнний корабель…” – написав хмельницький фотограф Сергій Аніськов, який і сам відмітився серед бажаючих придати марку.

Нагадаємо, одна з першим марок, на якій російський воєнний корабель посилають у вже багатьом відомому напрямку, стала основою мініекспозиції в одному з музеїв Хмельниччини. Крім того, блок марок продавали на благодійному аукціоні, аби зібрати гроші для ЗСУ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook