Новини
Хмельниччина туристична

Через війну на Хмельниччині стає популярнішим внутрішній туризм

Попри війну, мешканці Хмельницької області традиційно о цій порі року починають планувати відпустки. Відпочинок на півдні України, з усім зрозумілих причин, цього року буде неможливим, поїздки закордон потребуватимуть більше часу та грошей, ніж раніше. Тож попит на відпочинок на Заході України, а також в межах Хмельницької області має збільшитися. Значну частину потоку туристів ймовірно складатимуть вимушені переселенці, які прагнуть більше дізнатися про регіон, що дав їм прихисток.

Туристичні агенції у Хмельницькому потроху відновлюють роботу. Хмельничани та гості міста, попри ризики, планують путівки. Як розповіла директорка одного з туристичних агентств обласного центру Тетяна Бондар, наразі більше запитів на путівки не від місцевих мешканців, а від людей, які, рятуючись від війни, переїхали у місто.

У них зараз є така можливість подивитися на наш край. Вони в захваті від Хмельниччини, оскільки навіть не уявляли, наскільки у нас тут красиво та душевно, – каже директорка агенції.

Хмельниччина багата своїми туристичними місцями. Агенції зараз пропонують лише безпечні маршрути. В області можна побачити багато цікавого, не від’їжджаючи на сотні кілометрів.

Ми маємо Меджибіж, Сатанів, Самчики. В Дунаєвецькому районі є надзвичайно красиві місця, до прикладу, палац Орловських, який зараз  відбудовується дякуючи Насті Донець (Анастасія Донець днями була переобрана на посаду директора Малієвецького обласного історико-культурного музею» – ред.). Водоспад Бурбун, Бакота, наші каньйонінги – Яруга, Субіч, фортеця у Кам’янці-Подільському, – перераховує Тетяна Бондар.

Що до цін, то, у порівнянні з минулим роком, вони зросли. Пов’язано це з подорожчанням пального. В середньому одноденний тур Хмельниччиною на одну людину обійдеться у 500-600 гривень.

Через неможливість відпочинку на Чорному та Азовському морях, альтернативою стають гори. Триденна поїздка до Карпат чи Закарпаття обійдеться приблизно у 3000 гривень на людину. Дитяча путівка коштуватиме на 500 гривень дешевше. Тур в Умань пропонують за 1100 гривень. До Чернівців – за 700.

Турагенти кажуть: відпочиваючи в Україні та витрачаючи гроші в українських готелях, мандрівники підніматимуть економіку та наближатимуть нашу перемогу.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook