Новини
Освіта

197 медалістів випустили цьогоріч школи Хмельницького

Урочистості з врученням золотих та срібних медалей проходили на території новозбудованої школи в мікрорайоні Озерна. Через повітряну тривогу, яка тривала на Хмельниччині протягом 40 хвилин, святковий захід дещо затягнувся.

Враженнями від сьогоднішнього дня поділився у своєму телеграм-каналі Хмельницький міський голова, зазначивши, що це був найскладніший випуск, оскільки цьогорічним випускникам довелося пройти різні випробування – дистанційне навчання, карантин, війну.

Цього року медалістів у школах Хмельницького – 197: 161 – “золотий” та 36 – “срібних”.

Навіть сьогоднішнє вручення медалей випускникам-відмінникам перервала повітряна тривога. І понад 40 хвилин ми спілкувалися з ними про українське майбутнє в бомбосховищі. Але вони своєю працею і стараннями впродовж 11 років заслужили на цей день. Ніякий “руский мір” не може його забрати! – наголосив Олександр Симчишин.

Також під час урочистостей згадували ровесників хмельничан-випускників, які віддали своє життя за Україну: 17-річного Назара Якубовського, 18-річного Ігора Драча, 20-річного Дмитра Цвітуна та кожного, хто своїм життям заплатив за свободу та незалежність нашої держави.

Наші медалісти отримували побажання від бойового офіцера, бойового військового капелана. Впевнений, що медаль з рук таких людей має особливу вагу,написав міський голова.

Нагадаємо, наступний навчальний рік почнеться в очному режимі лише у тих школах Хмельницької області, які матимуть відповідно облаштовані укриття на випадок повітряної тривоги та обладнані системи оповіщення.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook