Новини
Освіта

У Славуті всіх десятикласників вчитимуть в одному навчальному закладі

Місто у Шепетівському районі – одне з перших на Хмельниччині вдалося до реформування закладів освіти. Це дало позитивний результат, тому освітяни вирішили продовжувати системні зміни в навчальному процесі. Відтак, наступний навчальний рік для всіх десятикласників почнеться під дахом однієї школи.  

Кілька років тому навчання десятикласників відбувалося на базі трьох шкіл, і освітяни Славути побачили, що цей підхід правильний і ця модель працює.

За результатами ЗНО минулого року ще за старим територіальним поділом Хмельницької області, де було понад 24 райони і міста обласного підпорядкування, випускники Славути посіли першу позицію з української мови, другу – з мови і літератури, третю – з історії України, п’яту – з іноземної мови, шосту – з математики, – розповідає начальниця управління освіти Славутської міської ради Ельміра Перепелиця.

Наступним кроком має стати створення в громаді багатопрофільного академічного ліцею на базі відокремленої школи, де будуть навчатися лише старші – 10 та 11 класи. Такою школою стане навчально виховний комплекс.

В 2022-2023 році 10 класи будуть набиратися тільки на базі навчально-виховного комплексу. Наступного року на розгляд сесії Славутської міської ради буде винесене питання створення ліцею і перепрофілювання загальноосвітньої школи №1 та НВК «Спеціалізована школа-ліцей «Успіх», – зазначила посадовиця.

У НВК планується навчання 10-класників за наступними профілями:

  • англійська філологія
  • українська мова з підсиленням англійською
  • українська філологія
  • математика
  • географія
  • інформатика
  • історія.

З 20 по 27 червня у НВК здійснюватиметься прийом документів для зарахування до 10 класу. І вже 1 липня на другому поверсі закладу будуть вивішені списки класів, а з 1 серпня почнуть зустрічі вчителів з кожним класом окремо.

Зарахування учнів до того чи іншого профільного класу здійснюватиметься на підставі рівня компетентності дітей, тобто їх знань та оцінок з профільних предметів.

Детальніше – у сюжеті.

Нагадаємо, наступний навчальний рік на Хмельниччині розпочнеться в очному форматі лише у тих школах, які мають відповідно облаштовані укриття.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook