Новини
Новини від читача

“Музей” радянської символіки виявили у курортному містечку на Хмельниччині (ФОТО)

Поки влада Хмельниччини бореться з пам’ятником Островському у Шепетівці, у курортному Сатанові протягом щонайменше останніх восьми років існує такий собі “музей”, вщент наповнений різноманітними символами Радянського союзу: прапорами, портретами та навіть технікою. Фото будинку, де все це зберігається, передали хмельницькому активісту, за його ж висловом, “партизани”, аби привернути увагу громадськості до популяризації “совкового антуражу”.

Свої емоції з цього приводу хмельничанин Андрій Попик висловив у соцмережах. Заразом звернув увагу і на законність будівництва споруди впритул до Збруча:

Жесть! Хмельниччина. Сатанів зустрічає туристів совковим антуражем. Оце скинули небайдужі партизани СЬОГОДНІШНІ фото. У мене кілька питань: 1. Що в мізках власників, які навіть під час повномасштабної війни з росією, впарюють людям оцей совок, який знищив мільйони українців. 2. На яких підставах ця будівля взагалі стоїть впритул до річки Збруч (де охоронна зона 50 метрів)? 3. Як вважаєте, за скільки годин після цього посту власники декомунізують це лахміття? 4. Як вважаєте, за скільки років держава таки наведе лад з оцими незаконними будовами впритул до річок?

Зовні на будинку розміщено кілька десятків різноманітних старих речей, і все це дійсно виглядає як музей, проте жодних позначок про це на будівлі немає.

Як зазначили у коментарях до допису, “цей треш там уже 8 років” та “це – ретро фотозона!” Проте не всі погодилися з тим, що таким фотозонам місце в країні, де 8 років триває війна, яка з лютого місяця переросла у повномасштабне вторгнення Росії на територію України.

Фотозона – передбачає популяризацію (через розповсюдження зроблених у цій фотозоні фото). Тут стільки ще роботи, щоб донести до громадян, що совок – це була тюрма народів, а ось такі власники-ідіоти пропагують, що це була норма, – відреагував на спроби виправдати таку інсталяцію Андрій Попик.

Та додав, що якби він сам був там на місці, то “влаштував би перфоманс “Ленін тоне в Збручі”.

Від редакції. Як повідомили наші читачі з посиланням на керівництво закладу, на території якого розміщена ця будівля, там дійсно існувала така “музейна експозиція”, проте на початку року її було ліквідовано.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook