Новини
Новини від читача

У відпочинковому комплексі на Хмельниччині спростували чутки про вручення повісток

Невстановлені особи з невідомих причин поширюють чутки про те, що на території одного з відпочинкових комплексів, розташованих неподалік Хмельницького, гостям вручають повістки до військкомату. У закладі інформацію назвали наклепом та спростували.

Вручення повісток військовозобов’язаним чоловікам – одна з найактуальніших тем від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Чимало людей (судячи з коментарів у соцмережах) чомусь вважають це таким собі видом покарання за будь-яку провину або скоєний злочин. Попри те, що адекватні люди неодноразово наголошують на тому, що армія і фронт – це не виправна установа, українців деякі персонажі продовжують заочно “виховувати” перспективою прибуття до військкомату з, очевидно, негайною відправкою у зону бойових дій.

Проте, схоже, іноді до таких методів вдаються і з метою нашкодити чиємусь бізнесу. Чутки про те, що на території агротуристичного комплексу “Дача”, що за 7 кілометрів від Хмельницького, нібито вручаються повістки, останнім часом активно поширюють серед гостей закладу. Тож адміністрація змушена була ці плітки спростувати.

Вручення повісток на #аткдача Правда чи наклеп? Останнім часом поширюються плітки, про те, що начебто на #аткдача вручають запрошення до військкомату. Офіційно спростовуємо цю інформацію, яка розповсюджується невідомими особами серед наших гостей. Видавати повістки чоловікам-відпочивальникам призивного віку у місцях відпочинку не забороняється законом, але можемо запевнити, на території #аткдача не було зафіксовано жодного подібного випадку. Також хочемо звернути вашу увагу, що служба в ЗСУ – це не покарання, а привілей для громадян України, написали на сторінці комплексу.

Нагадаємо, днями під час вуличного рейду у Хмельницькому було вручено 42 повістки, з них третину – мешканцям інших областей, які не стали на військовий облік після приїзду в обласний центр.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook