Новини
Освіта

В одній зі шкіл Хмельницького показали ідеальне укриття

Заклади освіти Хмельницької громади активно займаються підготовкою до першого вересня. Відомо, що в очному форматі працюватимуть лише ті садочки і школи, що мають облаштовані за всіма нормами укриття із запасом медикаментів і питної води, якісною системою сповіщення, планом евакуації і умовами для безпечного перебування дітей.

Понад 60 двоповерхових ліжок, кімната матері та дитини, буфетна із запасом питної та технічної води, а ще кілька вбиралень і місця для перебування дітей та персоналу – так виглядає укриття в одній зі шкіл Хмельницької громади. Сховище має вищий ступінь безпеки. З 24 лютого сюди за сигналом тривоги спускаються школярі, педагоги і мешканці мікрорайону. Це укриття відповідає усім вимогам. Воно є протирадіаційним, з механічною і природною вентиляцією. Наразі в процедурній-перев’язочній створили необхідний набір медикаментів, встановили також сучасну систему сповіщення з динаміками по всьому закладу.

У семи з п’ятдесяти трьох закладів освіти громади укриттів чи підвалів немає. Тому зараз у департаменті освіти та науки шукають надійні приміщення поруч. Щоб отримати паспорт безпеки, заклад має відповідати усім нормам. Рішення про відновлення освітнього процесу в кожному окремому випадку прийматиме спеціальна комісія в складі працівників ДСНС, охоронців і представників обласної військової адміністрації.

Детальніше дивіться в сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook