Новини
Новини від читача

У Хмельницькому доброволець шукає перевізника, щоб заплатити за проїзд по посвідченню

Боєць “Авангарду” розповів про те, як йому відмовили у безплатному перевезенні в одному з приватних автобусів Хмельницького. Тепер доброволець шукає перевізника, якому належить маршрут, щоб повернути йому кошти за поїздки, під час яких він “несвідомо порушив правила перевезень”.

Історію про те, як в автобусі №21 посвідчення бійця “Авангарду” давало можливість їхати безплатно, а потім раптом “перестало працювати” розповів на своїй сторінці у Фейсбук Юрій Нестеренко.

За словами добровольця, користується цим маршрутом він регулярно, і завжди кондукторам було достатньо пред’явленого посвідчення. Аж до вчора, коли в салоні автобуса чоловікову показали на двері.

21 маршрут автобуса. Зазвичай їду на ньому три зупинки. Входячи в салон, показую посвідчення бійця «Авангарду», і жодного разу кондуктор не виказував претензій. Але сьогодні кондуктор повідомив мені про те, що я не можу їздити на цьому маршруті за пред’явленням посвідчення. Я вибачився, піднявся та вийшов, – написав доброволець.

Також він додав, що подібні історії трапляються з ним не вперше:

Свого часу, коли я повернувся з Афганістану, мені казали – ми вас туди не посилали і про те, що наші ордени куплені. Після 2017 року мені казали, що статус учасника бойових дій мені не можуть надати, бо одного листа командира добробату недостатньо. Я вибачався і виходив, як вийшов із автобуса 21 маршруту.

Тож тепер боєць-доброволець шукає власника маршруту, аби заплатити йому за понад десяток поїздок (ще за старими цінами), під час яких він несвідомо став порушником.

Людина чи підприємство, якій належать автобуси 21 маршруту. Я вибачаюсь, що, як виявилося, несвідомо став порушником і хочу заплатити вам 96 гривень за білети, бо у на автобусах вашого маршруту проїхав 12 разів,написав Юрій Нестеренко.

У коментарях хмельничани натомість прикрою помилкою назвали те, що пільги на перевезення учасників бойових дій, зокрема добровольців, поширюються лише на комунальний транспорт, і не поширюються на приватний.

Нагадаємо, днями у соцмережах бійці добровольчого формування Хмельницької тергромади №1 “Авангард” відповіли на закиди на свою адресу у соцмережах.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook