Новини
Освіта

Начальник Хмельницької ОВА відповів на звернення батьків щодо початку навчального року

Як, коли та в яких умовах почнуть навчатися школярі на Хмельниччині в новому навчальному році – тема, яка цікавить багатьох батьків школярів. З одного боку, батьки хочуть, аби діти після тривалих карантинів та вимушеного дистанційного навчання нарешті повернулися за парти та вчилися у звичних умовах. З іншого – війна в Україні триває, тож питання безпеки дітей для батьків – набагато важливіше, ніж навчання офлайн. Відповідно, з питаннями вони звертаються до керівництва області, яке має пояснити, яким буде формат навчання у 2022-2023 роках.

На деякі актуальні для батьків питання відповів начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. Вкотре наголосивши на тому, що головне під час прийняття рішень щодо навчання – безпека дітей та педагогічного персоналу. Це – один з трьох пріоритетів. Два інших: працююча система освіти, адаптована до викликів війни та повернення вчителів і дітей у школи 1 вересня.

Проте остаточні рішення щодо формату навчання прийматимуть засновники навчальних закладів (зазвичай це – влада на місцях) на підставі безпекового висновку військової адміністрації та подання педагогічної ради закладу.

Наразі у школах Хмельниччини активно працюють над тим, аби привести до ладу укриття, системи оповіщення, шляхи евакуації.

Однак у будь-який момент мають бути готовими перейти на дистанційне навчання, якщо зміниться безпекова ситуація, – зазначив Сергій Гамалій.

Також начальник Хмельницької обласної військової адміністрації додав, що батьки можуть на власний розсуд обирати формат навчання для своїх дітей. Школи ж мають шукати можливості та варіанти забезпечення цього.

Жодна дитина не буде відрахована через вибрану батьками форму навчання,наголосив начальник ОВА.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook