Новини
Новини від читача

У Шепетівці занедбали територію біля пам’ятника жертвам Голодомору (ФОТО)

Увагу шепетівчан у соцмережах звернули до території навколо пам’ятника жертвам Голодомору, яка виглядає не досить привабливо – щілини між плитами заросли травою, та й сам пам’ятник давно не оновлювали, тож фарба на ньому полущилася. Міський голова відреагував на допис та повідомив, що кошти виділені, ремонт заплановано.

Допис в одній з шепетівських спільнот у соцмережах викликав бурхливі обговорення. Попри те, що автора його назвали “віртуальною особою”, проблема з пам’ятником від того не стає менш актуальною.

Шепетівка, шо це?! Як можна було так занехаяти пам’ятник? Чому і навіщо? Це ж вже не островському чи котику. Я так підозрюю, що пам’ятник героям цієї війни теж протримається максимум років 15, а потім облущиться і заросте травою? – йдеться у дописі.

До нього додані такі фото:

Свого часу у соцмережах розповідали історії про те, як працівників Музею Пропаганди (тоді ще – Миколи Островського) відправляли впорядковувати територію навколо музею ледь не з пінцетами – вищіпувати травинки між плитами, щоб виглядало охайно. Наскільки це правда – наразі важко сказати, проте майданчик біля музею (викладений з бруківки) виглядає чистим. А от біля цього пам’ятника працювати доведеться з косами та сапками, а вже потім братися за пінцети, судячи з фото.

Міського голову попросили прокоментувати ситуацію з пам’ятником:

Віталій Бузиль, прокоментуйте, будь ласка, як так, що пам’ятник жертвам голодомору, найбільшої і найстрашнішої трагедії української нації в такому стані. У листопаді ви туди букет із колосків нестимете і яблуко…

В очікуванні відповіді міського голови шепетівчани трохи подискутували про все: і про пам’ятники, і про гроші, і про дзвін, який, кажуть, було вкрадено кілька років тому та здано на металобрухт, а злодіїв так і не знайшли. Згадали заразом і пам’ятник Островському, питання демонтажу якого наразі “висить у повітрі“.

Зато Островському їм поперек горла, а цього правильно не видно, ну і не треба нікому !!!

Пам’ятник Жертвам голодомору нікому не потрібен. В листопаді наша братія принесе віночок, колосок і щось скаже. Траву чистити не буде потрібно, бо сніг прикидає. Зате всіх турбує саме головне в війну питання в Шепетівці знесення Островського. Бо це совок… А Голодомор що? Дороги – в дощ купатись можна, не тільки цей, а всі пам’ятники заросли травою. Бо в місті нема нормальної організації, яка прибере вчасно, не тільки пам’ятник голодомору…

Пам’ятник буде приведено до ладу в короткі терміни. Можливо серед активних дописувачів є ті, що зможуть допомогти відновити дзвін, який вже багато років, як вкрадений.

Відновити, це як? Побудувати доменну піч та вилити новий дзвін? Чи з дерева вистругати? Злодіїв, до речі, не знайшли, хоча його вкрали на металобрухт. Та й поліції на дідька потрібно ним заморочувались, адже це не з маєтків паньства.

Хто шукав той дзвін? Що робили так звані правоохоронці? А порядок наведуть, напередодні пам’ятної дати наступної… Як завжди, від дати до дати…

Жодна влада не може проконтролювати і зробити абсолютно все в місті, вона не є універсальною, вони також люди, і можливо щось вилетіло з поля зору, тим більше наразі є більш актуальні і вагоміші питання, які потребують вирішення першочергового. Тому давайте не будемо критикувати, а допомагати. Власне, в цьому наша сила! Будьте мудрими, ініціюйте, і підтримка не забариться, повірте.

Для чого тоді закон? Для чого бюджет? Давайте ми всi, люди Шепетiвки, скинемось i вiдремонтуємо дороги! Зробим ремонт кiнотеатру! Що нам, ми ж мiльйонери!!!

Дійсно – ми все можемо!! Давайте покидаємо всі свої справи, роботи і кожного дня будемо збиратись і облаштовувати наше місто!! Спочатку клумби, потім пам’ятники, сміття будемо забирати замість ЖЕКУ, бо він може зайнятись вагомішими питаннями. Може, ще не буде справлятись РЕС, водоканал, служба газопостачання з поломками – ми і там допоможемо!!! Так, можливо, і вулиці заасфальтуємо потихеньку)) Ви праві – люди можуть усе!! Тільки от питаннячко назріло: а нафіга нам усі ті організації, які отримують за ці роботи кошти?

Відреагував на допис та звернення особисто до нього і міський голова Шепетівки Віталій Бузиль.

Шановні містяни, щодо пам’ятника – розрахунки здійснено і ремонтні роботи заплановано. Зробимо. Але мене більше цікавить, чи всі дописувачі розуміють, що коментують допис віртуальної особи, в якої в профілі немає жодної особистої фотографії, а публікації – тільки критика і незадоволення. Не бачив я жодного разу, щоб активність цього профілю була націлена на волонтерство, допомогу армії, толоку, чи прибирання міста. А от написати, що не так – тут можна. Що б хотів додати – сьогодні, всі фінансові і ресурсні можливості наша громада, як і вся Україна, направляє на оборону і підтримку наших захисників. Про це я звітую кожної сесії і засідання виконкому. І якщо комусь здається, що у нас не все гаразд, знизу додаю фото, яке зробив вчора вздовж траси біля Очакова, коли везли хлопцям передачу на передову – ось де біда. Зруйновано все! Повністю! Тож, шановні містяни, я завжди притримуюсь політики відкритості і діалогу, але прошу вас, вступаючи у коментарі під такими постами – розумійте, що боти, фейкові сторінки і віртуальні коментатори можуть тільки поговорити у Фейсбуці. А шепетівчани, які дійсно працюють заради громади – роблять свою справу тихо. Дякую усім! З повагою, міський голова, – написав очільник міста.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook